Mot Spania-start for Garcia

Luis Garcia ser ut til å slippe til fra start for Spania i morgen. Slutt på måltørken i kamp nummer 50 for Nando? Agger på ”helgens lag”.

Den spanske storavisen Marca rapporterer at Luis Garcia etter all sannsynlighet starter Spanias vennskapskamp mot Elfenbenskysten i Valladolid i morgen. Avisen trekker denne konklusjonen ut i fra mandagens trening.

Nando jubilerer
Fernando Morientes kan bokføre sin kamp nummer 50 for Liverpool om han slipper til mot Charlton på Anfield lørdag kveld. Spanjolen har nå tilbrakt litt mer enn ett år på Merseyside etter £6.3M overgangen fra Real Madrid, uten å ha blitt den suksesshistorien de røde hadde håpet på.

Nando debuterte i 1-0 tapet for Manchester United 15.januar i fjor, bare to dager etter at han skrev under for klubben. Noen uker senere, i sin fjerde kamp, gjorde han sitt første mål for Liverpool. Den scoringen kom mot nettopp Charlton, noe som skulle være et godt omen med tanke på helgens kamp. Han nettet også i kampen etter, mot Fulham, med en knallhard heading.

Da 2004/2005-sesongen var over stod Morientes bokført med 15 kamper og tre mål, etter at han også kom på scoringslista mot Portsmouth på Fratton Park. I Champions League fikk han ikke spille for Liverpool, ettersom han hadde figurert i turneringen for Real Madrid.

Denne sesongen kunne imidlertid Nando debutere i Europa for de røde, og det begynte bra med to scoringer i kvalifiseringskampen mot CSKA Sofia. En hamstringskade betydde imidlertid at spanjolen mistet ligastarten, men han var snart tilbake og nettet mot Anderlecht i Champions League og Portsmouth i ligaen. Spissen gjorde også to mål i seieren over Middlesbrough i desember. Etter det har det imidlertid vært fullstendig måltørke, og spissen har nå spilt 13 kamper på rad uten å finne nettmaskene.

Morientes har aldri vært noen stygtspillende type, og har kun pådratt seg 2 gule kort i tiden på Anfield. Det skulle nesten være unødvendig å si at han ikke har sett det røde. Hans 49 kamper for klubben så langt fordeler seg på 33 i ligaen, 9 i Champions League, 3 i ligacupen, 2 i FA-cupen, 1 i supercupen og 1 i klubb-VM. I 41 av disse spilte han fra start, men han har blitt byttet ut i hele 21 av kampene. Hans 9 scoringer for klubben fordeler seg på 6 i ligaen og 3 i Champions League.

Agger på ”helgens lag”
Daniel Agger har kommet med på ”helgens lag”  hos Sky Sports, som en av tre stoppere. De to andre forsvarerne er Gareth Southgate (Middlesbrough) og Jean-Alain Boumsong (Newcastle). Blackburns Brad Friedel har blitt kåret til rundens beste keeper. Midtbanen består av vingene Pennant (Birmingham) og Solano (Newcastle), mens trioen Hleb (Arsenal), Boateng (Middlesbrough) og Nolan (Bolton) inntar de sentrale midtbanerollene på laget til Sky. Gudjohnson (Chelsea) og Bellamy (Blackburn) utgjør spissparet.