Mourinho tidlig ute med mind games

Jose Mourinho begynner skittkastingen mot Liverpool usedvanlig tidlig denne sesongen. Allerede nå fastslår han at de røde i beste fall blir nummer fire. Barnes klar for Jamaica-jobben.

Jose Mourinho er tidlig ute i år, og startet sin psykologiske krigføring mot Liverpool allerede under treningsleiren i Los Angeles. Dette nærmere to uker før de to klubbene møtes i Community Shield.

- Jeg tror både Manchester United og Arsenal vil vise seg som bedre lag enn Liverpool den kommende sesongen. Kvaliteten på fotballen til disse lagene, og måten de har forsterket sine tropper på, taler for det. Manchester United vil være bedre fordi de nå har erstattet tapet av Roy Keane, i form av Michael Carrick. Arsenal hadde ikke suksess i ligaen i fjor, men var likevel suksessfulle ettersom de kom til Champions League-finalen. I tillegg spiller de alltid god fotball. De har en veldig bra spillergruppe, og Tomas Rosicky er en meget god spiller, sier Chelsea-manageren til The Times.

- Liverpool er annerledes. De har et sterkt konkurranseinnstinkt, og er veldig vanskelige å slå. Dersom de scorer først, er det veldig vanskelig å forandre kampen fordi de forsvarer seg veldig bra med 11 spillere bak ballen, og er veldig kompakte. De er taktisk gode. De har potensiale til å være med i tetgruppen, men jeg har mer tro på den måten Manchester United og Arsenal spiller fotball på, legger han til, og avskriver med det mer eller mindre Liverpools tittelsjanser.

Men den selvsikre portugiseren har selvsagt mest tro på sitt eget lag før den kommende sesongen:

- Vi har helt klart vært det beste laget i England de siste to sesongene, så den største kampen blir mot oss selv. Vi må presse oss selv, og beholde motivasjonen og fokus på å bli bedre. Vi har ikke mange nye spillere, men de er av topp kvalitet. Jeg tror ikke det blir lett for de andre klubbene å stoppe oss, fordi vi er i ferd med å bygge et meget sterkt fotballag og en sterk familie.

Barnes bekreftet som Jamaica-trener
Det er nå bekreftet at Liverpool-legenden John Barnes tar over som landslagssjef i landet der han ble født, Jamaica. 42-åringen har ikke vært involvert i fotball etter at han fikk sparken som Celtic-manager for seks år siden. Pressekonferansen der Barnes blir presentert vil trolig finne sted om noen få dager.