Nakkeskade for Finnan

Steve Finnan har returnert fra den irske landslagstroppen på grunn av en nakkeskade. Steven Gerrard tror på VM-suksess.

Irlands landslagssjef Steve Staunton bekrefter til Sky Sports nå i ettermiddag at Steve Finnan har returnert til Liverpool, og har trukket seg fra den irske landslagstroppen til morgendagens privatlandskamp mot Sverige på Landsdowne Road, på grunn av en nakkeskade. Høyrebacken var ventet å få spilletid for Stauntons Irland i morgen, men etter at man oppdaget skaden ble det bestemt at spilleren skulle returnere til Anfield umiddelbart.

Staunton sier at Irland ikke har noen problemer med Liverpool i denne sammenhengen, og han takker Anfield-ledelsen for at de lot Finnan slutte seg til landslagstroppen.

- Steve Finnan reiser tilbake til Liverpool. Han har et lite nakkeproblem. Det er ingen vits i å ta noen risiko med hans helse. Liverpool var greie som lot han reise over hit i utgangspunktet, og dette byr ikke på problemer i forholdet til klubben, sier Staunton.

Det er uvisst om Finnan vil være klar til å spille for Liverpool mot Charlton på Anfield lørdag kveld.

Gerrard tror England kan vinne VM
Steven Gerrard tror England kan vinne sommerens VM i Tyskland.

- Vi må fortsette fremgangen nå. Vi har mye selvtillit etter seieren mot Argentina, og vi står sammen og er klare for VM. Vi har bevist at vi kan slå hvem det skal være, så nå må vi bare sørge for å holde oss skadefrie. Vi har mye kvalitet i troppen, og det er viktig at vi leverer varene i sommer.

Gerrard mener heller ikke at fotballforbundet skal forhaste seg i arbeidet med å finne Sven Göran Erikssons erstatter, og scouseren mener at nasjonalitet ikke bør være et kriterie i så måte.

- Jeg tror ikke vi skal ha det travelt med å utnevne en ny landslagssjef. Vi spillerne ønsker i alle fall at fotballforbundet skal ta den tiden de trenger. Det er en enorm jobb, og jeg er sikker på at noen av de beste managerne rundt om i verden vil få tilbudet. For meg betyr det ingenting om den nye mannen er engelsk eller ikke, så lenge han er den beste mannen for jobben.