Neill taus om overgang

Lucas Neill spilte en solid kamp for Blackburn i ettermiddag, og bidro sterkt til at Liverpool ikke klarte å score på Ewood Park. Etterpå var han relativt taus vedrørende en overgang til de røde.

Blackburn-kaptein Lucas Neill spilte i ettermiddag en god kamp mot klubben som kan bli hans nye arbeidsgiver etter nyttår. Australieren er som kjent sterkt linket til Liverpool, og har så langt nektet å skrive under en ny kontrakt på Ewood Park. På direkte spørsmål fra Sky Sports om han kommer til å spille for Liverpool resten av sesongen, svarte Neill som følger etter kampen:

- Du må spørre manageren og formannen om det. Jeg spiller for Blackburn nå, og det er hva jeg tenker på. Dersom jeg blir enig om en ny avtale, blir jeg i Blackburn. Dersom ikke, forsvinner jeg. Men akkurat nå bærer jeg Blackburns blå og hvite farger.

Selv om hovedpersonen selv ikke var så lett å få i tale, var Blackburn-manager Mark Hughes mer snakkesalig etter at Rovers hadde beseiret det som kan bli hans kapteins nye klubb. Ikke minst var han raus i rosen av nettopp Neill etter kampen.

- Han gikk foran som et godt eksempel i dag. Vi får bare vente og se om han blir her, eller reiser.

Huges insisterer på at en avgjørelse om å selge Neill i januar kun kommer til å bli tuftet på sportslige aspekter, og ikke økonomiske. Med andre ord om Blackburn er i stand til å finne en erstatter for forsvarsspilleren som er minst like bra.

- Dette handler ikke om penger. Dersom jeg føler at jeg er i stand til å styrke stallen vil det være mulig at jeg lar Neill gå, men dersom ikke, kommer jeg så visst ikke til å svekke laget.