NFF vil stoppe Liverpool

Norges Fotballforbund liker ikke at Liverpool vil arrangere fotballskole i Øyer. Nå truer de med å sette en stopper for planene.

Vi nevnte i går så vidt at Liverpools fotballakademi har planer om å arrangere en fotballskole i nærheten av Lillehammer i sommer. Nå ser det ut til at Norges Fotballforbund vil gjøre alt de kan for å velte disse planene.

I går ble Øyer-Tretten idrettsforening enig med representanter for Liverpools akademi om å arrangere sommerskole for 160 håpefulle fotballspillere i alderen 8 til 15 år. Meningen er at Liverpools eget akademi skal sende tolv trenere til sommerskolen i Oppland.  

Men planene faller ikke i god jord hos Norges Fotballforbund.

- Dette er ikke etter vår smak, sier Karen Espelund i NFF til VG, og får støtte av lederen for den lokale fotballkretsen.

- Dette er en helt spesiell sak, og det er ikke slik vi driver fotballskoler i Norge. Vi har sett en tendens til at storklubber kan være interessert i unge, utenlandske talenter. Men vi er ikke interessert i at utenlandske klubber skal arrangere fotballskoler i våre klubber, sier Rolf Svesengen.

Svesengen sier at det kan bli aktuelt å avvise en eventuell søknad om å arrangere en slik skole.

Vurderte forholdene
To representanter fra Liverpools akademi var i går i Øyer for se på et mulig samarbeid med Øyer-Tretten idrettsforening om en fotballskole til sommeren.

De kom til enighet, og i august er det meningen at 160 unge, norske spillere fra 8 til 15 år skal bli trent av 12 trenere fra Merseyside.

- Vi er interessert i å se på norske spillere, og det ville vært fint å finne en ny Steven Gerrard i Norge, sier Stuart Gelling fra akademiet til VG.

- Hvis vi finner en 14-15-åring som er god nok, kan vi be ham over til akademiet vårt, sier Gelling.

Glad for samarbeid
Bernt Vole i Øyer-Tretten idrettsforening er glad for å få Liverpool med på laget når de skal arrangere fotballskolen i august.

- Liverpool har mange supportere i Norge, og de vil gjerne skape blest om klubben her til lands. Det er i tillegg positivt for ungene å få nye impulser, sier Vole, som presiserer at dette er en åpen fotballskole og ingen talentleir, selv om det kommer talentspeidere fra Liverpool.

Dette vil være første gang det kjente Liverpool-akademiet arrangerer fotballskole i Skandinavia.

Hvis da ikke Oppland fotballkrets setter en stopper for det.

Negativ respons på søknad?
- Alle fotballskoler som blir arrangert av våre 1822 norske klubber, må godkjennes av fotballkretsene, forteller generalsekretær Karen Espelund i NFF.

Hun ble ikke særlig begeistret da hun hørte om fotballskolen.

- Vi har kraft nok i norsk fotball til å tilby gode nok fotballskoler, mener hun.

Daglig leder Rolf Svesengen i Oppland fotballkrets har ikke mottatt noen søknad om å få arrangere fotballskolen ennå. Likevel er han sterkt kritisk til opplegget. Han antyder at fotballkretsen kan komme til å stikke kjepper i hjulene for fotballskolen, og utelukker ikke at kretsen vil nekte å innvilge en eventuell søknad.

Fotballederen mener det er tankevekkende at storklubbene nå kommer til Norge for å arrangere fotballskoler.

- Vi vil ikke at Norge skal oversvømmes av utenlandske storklubber som vil se på talentene våre.