Owens gamblet og tapte

John Owens gamblet på et tidlig tribbelbytte mot Wolves. Dermed måtte U18 spille store deler av kampen med ti mann. Moran fyller år. Neville appellerer.

Liverpool U18 sliter alvorlig med ligaformen for tiden. John Owens' mannskap tapte som tidligere nevnt 2-1 for bunnlaget Wolverhampton i helgen. Treneren skylder imidlertid på at laget ble tvunget til å spille de siste 35 minuttene med ti mann på banen, etter at Francis Smith pådro seg en ankelskade og alle byttene vare foretatt.

De røde klarte ikke å dra fordel av en sterk medvind i første omgang på akademiet i Kirkby, og Wolves nettet like før pause etter at Liverpool-forsvaret ikke klarte å ta hånd om et innlegg inn i feltet.

Owens gjorde et trippelbytte like etter pause, i et forsøk på å rette på tingenes tilstand. Men Smith ble så båret av banen bare minutter senere, og Liverpool måtte fullføre kampen med ti mann. Innbytter Conal Platt klarte trass i dette å utligne på et venstrebensskudd fra kort hold, etter innlegg av Jordan Holmes fra høyre. På tampen av kampen ble imidlertid et nytt innlegg i feltet Liverpools bane, da Wolverhampton gjorde vinnermålet på en heading.

- Vi hadde en meget sterk vind i ryggen i første omgang, men klarte ikke å dra nytte av det. Vi spilte under vanlig standard, men Wolverhampton fikk det heller ikke til i motvinden. Men selv om vi hadde mesteparten av spillet før pause, lå vi under med 1-0 etter første omgang. Jeg ga guttene fem minutter i andre omgang, før jeg bestemte meg for å gjøre forandringer ved å sette innpå alle mine tre innbyttere. Jeg følte vi behøvde store endringer da flere spillere ikke hadde dagen, og vi hadde startet omgangen dårlig, forklarer Owens.

- Vi trengte en holdningsendring mer enn noe annet, derfor benyttet jeg alle tre reservene på en gang. Uheldigvis ble Francis Smith skadet etter en stygg takling bare minutter senere, så vi måtte spille i 35 minutter med bare 10 mann. Vi gjorde ett mål og så faktisk ut som et bedre lag med bare ti mann på banen. Men Wolverhamptons sene seiersmål var en stor skuffelse for oss, legger han til.

- For å være ærlig så var det i det hele tatt en skuffende forestilling fra vår side, og alt for mange spillere hadde en dårlig dag. I medvinden i første omgang slo vi alt for mange lange baller.

- Francis Smith har skadet leddbåndene i ankelen, men det er ikke så alvorlig som vi først fryktet. Han bør være tilbake på banen i løpet av et par uker. Det positive med denne kampen var at Paul Lancaster var tilbake mellom stengene etter skade, og han spilte bra.

Liverpool U18 mot Wolves: Paul Lancaster, Jordan Holmes, Stephen Darby, Calum Woods, Robbie Threlfall, Charlie Barnett (Ryan Flynn 50), Paul Barratt, Francis Smith, Michael Nardiello (Conal Platt 50), Ryan Wignall (Craig Lindfield 50), Jimmy Ryan. Ubrukt reserve: David Roberts (keeper).

Moran fyller år
Liverpools tro tjener i en årrekke, Ronnie Moran, fyller 72 år i dag. Han tilbrakte 49 år på Anfield, og spilte selv 379 kamper for klubben med opprykk fra 2.divisjon i 1963 og ligatittel året etter som høydepunkter. Moran ble etter hvert en viktig del av Liverpools trenerteam, og hadde to perioder der han fungerte som midlertidig manager for klubben.

Neville appellerer
Manchester United-kaptein Gary Neville har i dag bekreftet at han kommer til å appellere FA sin avgjørelse om å ilegge han bot for usømmelig oppførsel i forbindelse med målfeiringen hans i kampen mot Liverpool på Old Trafford 22.januar. Sidebacken fikk som kjen £5000 i bot for sin usedvanlig provoserende feiring av Rio Ferdinands scoring, der han løp over hele banen for å gestikulere foran Liverpools supportere. Neville retter nå sterk kritikk mot fotballmyndighetene for denne avgjørelsen, og avslører i sin faste spalte i The Times at han kommer til å appellere dommen.