Pennant mot gamle kjente

Rafael Benitez håper at hans sommerkjøp fra Birmingham, Jermaine Pennant, skal slå til mot sin gamle klubb i morgen kveld. Vingen er en klar kandidat til en plass i startoppstillingen.

Jermaine Pennant håper på en plass på laget som løper ut på hans gamle hjemmearena, St Andrews, i morgen. Vingen har imidlertid advart sin manager, Rafael Benitez, om at de røde kan vente seg en tøff og fysisk krevende kamp.

- Jeg har forhørt meg litt med Jermaine om hvordan han tror Birmingham vil spille i morgen, og hvilke spillere han tror de vil benytte. Dette er en klubb han kjenner spesielt godt til. Han mente det ville bli en veldig vanskelig kamp for oss, fordi de vil legge hardt press på oss og spille fysisk tøft. De vil trolig også tråkke til i luftduellene, uttaler Benitez til liverpoolfc.tv.

Spanjolen tror ellers at Pennant med tiden vil vise seg å bli en av de beste vingene i Premier League.

- Jeg kjenner ikke til mange høyrevinger som er bedre enn Pennant i toppdivisjonen. Han klarer å få lagt gode innlegg selv om spillere er helt oppe i han. Han kan legge innlegg på en touch når han mottar ballen, og er en spiller som besitter mange kvaliteter. Med Kuyt og Crouch inne i feltet er Pennant en verdifull spiller for oss, fordi han gir oss en dimensjon vi ikke hadde fra før, avslutter Rafa.

Selv mener Pennant at motstanderens manager i morgen, Steve Bruce, reddet karrieren hans.

- Dersom Steve Bruce ikke hadde kjøpt meg når han gjorde, aner jeg ikke hvor jeg ville ha endt opp. Arsenal var ikke interessert i meg lenger, og det var Birmingham som tok sjansen på meg. Det er vanskelig å si hva som hadde skjedd om de ikke hadde kjøpt meg, innrømmer Liverpool-vingen.

- Da jeg forlot Birmingham i sommer skjedde alt i hui og hast, og jeg fikk aldri sjansen til å takke Steve for hva han gjorde for meg. Så for noen uker siden sendte jeg han en tekstmelding for å takke, slik at han fikk vite hvor takknemlig jeg er.

- Når jeg fikk sjansen til Champions Leauge-spill med Liverpool, måtte jeg bare ta den. Det var det jeg ønsket. Men trolig ville det aldri ha skjedd om Birmingham ikke hadde kjøpt meg når de gjorde. Jeg trivdes i klubben, og holder fortsatt kontakten med noen av spillerne der, avslutter Pennant.