Rafa forsvarer bruken av Gerrard

Liverpools manager forsvarer bruken av sin kaptein. Neill takker fortsatt nei til Blackburn. Unggutter uttatt til landskamper. Marsh og Durnin løst fra sine kontrakter.

Etter gårsdagens nederlag på Old Trafford har det blitt rettet skyts mot Rafa Benitez. Mye av oppmerksomheten blir rettet mot hvordan Rafael bruker spillerne på midtbanen og i hvilke posisjoner. Spesielt gjelder dette Steven Gerrard. I dag går manageren ut i lokalavisen og ber spillerne brette opp armene og vise karakter og viljestyrke. Er det helt tilfeldig at kapteinen blir nevnt for seg selv? Det skal ikke mye fantasi til for å skjønne at det foregår en "kamp" mellom to personligheter med høy status på Anfield.

Benitez sier i dag at han ikke legger restriksjoner på Gerrard ved å la ham spille på høyresiden av midtbanen.
- Stevie spilte på høyre kant, men han vandret også mye innover. Til slutt brukte vi ham sentralt. Vi bruker han ikke som vingspiller. Forrige sesong spilte han bra i den posisjonen og hadde også friheten til å trekke innover. Han blir ikke bedt om å gå til dødlinja og levere crosser foran mål gang på gang. Hvis vi hadde brukt ham sentralt ville han blitt passet på av Paul Scholes og Michael Carrick.

Benitez er også frustrert over kortene dommerne deler ut til Momo Sissoko. Spilleren er nå bare en advarsel unna karantene. På Old Trafford fikk han igjen et tidlig gult akkurat som mot Everton. Manageren understreker også at det var samme dommer i kampene.

- Det er problemer med hvordan Sissoko blir behandlet. Det virker lettere å gi kort til Momo enn Rio Ferdinand eller Steven Gerrard. Jeg er veldig skuffet over dette. Når han får slike tidlige kort kan han ikke yte oss helt samme service. Dette er imidlertid ingen unnskyldning. Fasiten (til nederlaget, red anmerk) ligger hos våre egne spillere.

Lucas Neill takker nei
Landslagsspilleren var nær en overgang til Anfield før transfervinduet ble stengt i august. Med mindre enn 12 måneder igjen av kontrakten vil han bli free agent i januar og kan signere en pre-kontrakt for en Bosman-overgang til sommeren. Sky Sports mener å vite at Blackburns kaptein har takket nei til en 4-års kontrakt. Både Newcastle og Barcelona jakter også spilleren.

Unggutter uttatt
Paul Anderson, Adam Hammill og Craig Lindfield er med i 18-mannstroppen til England U-19 som møter Sveits i treningskamp i Crewe 14. november. Nathan Eccleston er med når Englands U17 spiller miniturnering i Belgia i slutten av november. I tillegg til vertsnasjonen er også Portugal og Spania med.

Nabil El Zhar er en av 27 som er med i en treningssamling i Belgia 12-16. november. Dette som del av Marokkos forberedelse til OL i 2008. Selv Liverpools ferskeste spiller er født i Frankrike, har El Zhar valgt å spille landslagsfotball for Marokko ettersom han er kvalifisert for det gjennom sine foreldre. Liverpool oppdaget den lovende spissen under junior-VM i 2005, der han hjalp Marokko til semfinalen. Der røk markokkanerne ut for Brasil.

Ex-spillere ut av Southport
Mike Marsh er løst fra oppgavene som førstelagstrener for Southport. Det er tredje gangen Marshie er involvert i klubben. Det var etter en evaluering at man ble enige om at Marsh, som også har en del andre jern i ilden, skulle slutte. Også John Durnin forlater klubben.

Onsdagens dommer i ligacupen blir Peter Walton.