Rafa kjemper for å beholde Herrera

Paco Herrera har planer om å forlate Liverpool til sommeren. Nå kjemper Rafael Benitez med nebb og klør for beholde en av sine aller mest betrodde menn.

Liverpool Echo melder i ettermiddag at Rafael Benitez desperat prøver å overbevise treneren Paco Herrera om å fortsette i Anfield-klubben også etter denne sesongen. Reservelagssjefen har nemlig planer om å returnere til Spania av familieårsaker, når hans to-årige kontrakt med Liverpool går ut til sommeren.

Herreras familie flyttet aldri med treneren til Merseyside, og Herrera selv har helt siden han sluttet seg til klubben hatt intensjoner om å flytte tilbake til hjemlandet når kontraktsperioden var slutt. Som en av Benitez’ mest betrodde medarbeidere, blir dette et stort tap for klubben. Derfor prøver manageren nå å utsette returen.

- Vi har snakket om Pacos fremtid, fordi han er en viktig person for oss og han gjør en veldig god jobb. Det er mulig vi får han til å bli litt lenger, men det er også mulig at han returnerer til Spania og familien sin der. Vi vurderer mulige løsninger, uttaler Benitez til dagens Liverpool Echo.

Herrera ble ansatt i klubben som sjefsspeider, men har senere også fått ansvaret for reservelaget. Han har restrukturert opplegget til reservene, og skapt et alternativt juniorlag på Melwood. Spanjolen har rekruttert spillere som Paul Anderson, Jack Hobbs og Antonio Barragan til klubben. Fem av Herreras spillere har figurert på årets juniorlag som har slik suksess i FA Youth Cup.

Treneren har av flere blitt karakterisert som Benitez sine ”øyne”, på grunn av at han fungerer eksepsjonelt godt sammen med manageren og forstår hvordan han tenker og arbeider.

Dersom Herrera velger å returnere til Spania kan det godt være at han fortsetter som sjefsspeider i klubben likevel. Dette er en jobb som betyr mye reising over hele Europa, og det spiller dermed ingen rolle om man har base i Spania eller på Merseyside.

Ideelt sett er det ikke tvil om at Benitez håper å overtale Herrera om å bli på Merseyside i minst ett år til, for å hjelpe han å hente ligatittelen til Anfield.

Chris Bascombe i Liverpool Echo trekker i dag paralleller til da Patrice Bergues forlot klubben i 2001. Gerard Houllier klarte som kjent aldri å fylle tomrommet etter han. Men Bascombe har også en positiv vinkling på problemstillingen. Benitez sin iver etter å beholde Herrera avslører hans egne intensjoner om å bli på Anfield trass i spekulasjoner om interesse fra Real Madrid.

Benitez skal i dag ha fått direkte spørsmål om han anså Madrid-klubben som en mer attraktiv arbeidsgiver nå som man har skiftet president på Santiago Bernabeu.

- Jeg gjør mine tanker hver gang noen i Spania snakker om dette. Jeg fokuserer på de tre turneringene jeg er involvert i med Liverpool, og ønsker å vinne alle kamper. Jeg hører ryktene fra Spania, men velger å fokusere på neste kamp mot Charlton, Champions League og FA-cupen, var det kryptiske svaret han ga.

Bascombe tror at Liverpool vil beholde Benitez så lenge klubben klarer å overbevise manageren om at den har de ressursene som kreves for å konkurrere om ligatittelen.