Rafa nektet å legge skylden på linjemannen

Benitez rettet fokus på egne problemer etter kampen mot Charlton, og nektet å legge skylden på linjemannen som annulerte Fowlers scoring.

Rafael Benitez nekter å rette beskyldninger mot dommer og linjemann for den feilaktig underkjente scoringen Robbie Fowler satte inn foran The Kop i siste spilleminutt mot Charlton i dag. Fowler ble avvinket for offside da han satte ballen under Thomas Myhre og i mål da stadionuret viste drøye 89 minutter. De røde hadde imidlertid 22 avslutninger på mål uten å finne nettmaskene i kveld, og det er på det punktet skoen trykker for Anfield-klubben om dagen.

- For meg er det viktig at laget skaper sjanser, og vi hadde mange i kveld. Spiller du bra og skaper sjanser, må du være fornøyd som manager. Om vi hadde gjort mål i første omgang, eller i andre omgang før siste spilleminutt, hadde det ikke vært noe problem om det ble gjort en feil. Jeg ønsker ikke å klage på dommerne etter denne kampen. Vi burde ha gjort mål på de mange mulighetene vi skapte, uttalte Benitez umiddelbart etter kampslutt.

- Vi må forandre på en del ting før Champions League-kampen på onsdag, men vi gikk fremover og gjorde alt vi kunne for å vinne i kveld. Spissene gjorde en meget god jobb. For meg er det viktigst at laget spiller bra, for da vet jeg at scoringene vil komme. Det er jeg sikker på, la han til.

- Det har blitt veldig vanlig at motstanderens målvakt er banens beste spiller, konstaterte han.

Benitez la ikke mye vekt på det faktum at Liverpool nå passerte Manchester United på tabellen. Anfield-klubben har ett poeng å gå på, men har spilt to flere kamper enn rivalen fra andre enden av East Lancs Road.

- Det betyr ikke så mye, sa han.

Myhre mente han var heldig
Charlton-keeper Thomas Myhre mente han hadde vært heldig som holdt nullen på Anfield i kveld. Spesielt etter Robbie Fowlers scoring, som ble underkjent på grunn av en tvilsom offside-avvinking mot Djibril Cissé.

- Jeg var ganske lettet. Robbie er en veldig god avslutter i slike situasjoner, og ballen gikk mellom beina mine. Jeg tror vi hadde litt flaks med den avgjørelsen, sa Myhre til Sky Prem Plus etter kampen.

- Vi visste det ville bli tøft mot de regjerende mestrene i Europa på hjemmebane, og vi er glade for å reise hjem med et poeng. Jeg er fornøyd med min innsats og glad for at vi klarte oss så bra, sa den norske keeperen som ble kåret til banens beste på Sky.

- Et godt resultat for oss
- Dette var et godt resultat for oss. Å komme hit og møte et Liverpool-lag i god form, og å få ett poeng, er noe vi er henrykt over. Liverpool hadde mesteparten av spillet, men noen ganger må du bare komme til Anfield og legge deg bakpå og kjempe for ett poeng, og det gjorde vi i dag, sa Charlton-manager Alan Curbishley etter kampen.

Også Curbishley takket sin keeper for det ene poenget.

- Når du spiller borte mot de beste klubbene i landet trenger du en topp målvakt, og det har Thomas bevist at han er for oss i dag. Han gjorde noen store redninger, og utviste en ro som ga oss troen på at vi kunne få med oss ett poeng.