Rafa svarer på kritikken

Liverpools manager benyttet pressekonferansen før morgendagens kamp til å forklare og forsvare sine disposisjoner. Han viser også til suksess på sine to år og tre måneder i klubben.

Benitez forsvarte seg i dagDagen før vi spiller 3. runde i ligacupen mot Reading ble altså pressekonferansen mer eller mindre en ren forsvarstale fra Rafas side. I tillegg til å snakke om problemene denne sesongen og supportenes frustrasjon, leverte han også ut sin CV over hva han har oppnådd i klubben på to år og tre måneder. Seks finaler, 4 seirer og to tap er ikke dårlig, oppsummerte han. Det er ingen tvil om at Rafael Benitez er på krigsstien og ute etter å tilbakevise en del av kritikken som har kommet i media de siste ukene.

Han innrømmer at søndagens resultat mot Manchester United var skuffende. Spesielt fordi det var en viktig kamp. Han mener likevel det er viktig at han selv og spillerne ser fremover og ikke bakover.
- Forrige sesong var vi også i en vanskelig posisjon i ligaen. Vi var 24 poeng bak Chelsea på et tidspunkt, men endte på 82 poeng – vår beste poengsum i Premier League sammenheng. Vi må derfor ha et positivt fokus med oss videre og forsøke å endre ting på banen.

Rafa ønsker ikke å legge skjul på at de har spilt dårlig på bortebane, og trekker igjen frem kampen mot United som det bitreste nederlaget. – Vi gjorde det greit inntil de scoret, og hadde da ikke like stor selvtillit som forrige sesong. Det må vi forbedre. Det eneste vi kan gjøre er å jobbe hardere. Spiller vi bra vil vi vinne kamper. Vi har hatt flere sjanser på mål enn de andre lagene denne sesongen, men vi sliter med å score. Straks vi begynner å finne nettmaskene og begynner å vinne borte vil vi helt sikkert vinne enda flere bortekamper.

Manageren har ingen problemer med å skjønne frustrasjonen til supporterne. Han kjenner godt til forholdet mellom klubbene og vet hvor mye United-kampen betydde.
- I fotball går det ikke alltid slik du håper. Prat alene kan imidlertid ikke forandre på mye. Det nytter ikke å henge med hodet. Det viktigste er å komme over skuffelsen og begynner å vinne fotballkamper igjen. Så lenge folk legger skylden på hverandre er det vanskelig å vinne kamper. Den oppskriften er det bare å glemme. Riktig medisin er hardt arbeid.

Rotasjon og Gerrard

Mye oppmerksomhet har blitt viet Rafas rotasjon av spillere og situasjonen rundt bruken av kaptein Steven Gerrard. Rafa mener kritikken blir overdramatisert.
- Bellamy var skadet og kunne ikke spille på Old Trafford. Steven Gerrard var tilbake fra skade. Keeperen, forsvaret og mange av spillerne foran dem er de samme som forrige sesong hvor vi hadde 33 kamper uten å slippe inn mål.
- Da vi kom her ble vi kalt det verste Liverpoollaget på 40 år etter å ha røket for Burnley i Cupen. Samme sesong vant vi Champions League og gikk til finalen i ligacupen. Ikke dårlig til å være første sesong. Vi forbedret oss i fjor. Etter å ha vært 24 poeng bak Chelsea vant vi mange kamper på rad og endte vi på 82 poeng. Vi vant Super-Cupen og FA-Cupen og kom til finalen i VM for klubblag. På to år og tre måneder har vi spilt i seks finaler, og vunnet fire av dem. Det er ikke dårlig.

Rafa fortsetter: - Det er ikke enkelt å forbedre seg hele tiden. Jeg sa i begynnelsen av sesongen at vi kan vinne ligaen fordi vi er et bedre lag og har en bedre stall enn forrige sesong. Du kan likevel ikke kontrollere de andre klubbene. De har brukt mye penger på gode spillere og du vet ikke hvordan det vil slå ut.

- Jeg er en positiv person og har en enkel mentalitet. Vi ønsker å kjempe oss tilbake. Jeg vil forsette kampen og forsøke å forbedre oss. Hvis vi begynner med seier i morgen, vil det være perfekt. Hvis ikke, må vi bare fortsette å jobbe hardt til siste slutt. Det var det vi gjorde i Istanbul og Cardiff. Det er den virkelige mentaliteten i denne klubben.

Rafa Benitez uttaler seg også i dag om sin kaptein. På spørsmål fra pressen sier han følgende om situasjonen som følges av alle avisredaksjoner i fotballøya:
- Jeg er fornøyd med ham. Det er også Steve McClaren. Han scoret 23 mål forrige sesong. Han kan selvsagt også spille sentralt, men vi har en bedre balanse med Sissoko og Alonso i den posisjonen – og Steven på høyre. Det vi hele tiden leter etter er den beste balansen for laget vårt. Husk at den beste sesongen i Stevens karriere var forrige sesong da han spilte på høyre kant og scoret 23 mål. Han er selv fornøyd fordi han er kaptein og må være et godt eksempel for resten av spillerne.