Rafa varsler endringer mot Bordeaux

Selv etter sesongbeste mot Aston Villa gir Benítez uttrykk for endringer i startoppstilling mot Bordeaux. Rafa benytter Gerrard på høyre når han ønsker at kapteinen skal ha en fri rolle.

Rafael Benítez kommer sannsynligvis til å forandre på startoppstillingen for 100.kamp på rad når Liverpool møter Bordeaux på tirsdag. Liverpool vartet opp med sesongbeste mot Aston Villa, men manageren varsler likevel endringer.
- Jeg vet at det var et godt lag, fordi vi hadde balanse. Mitt beste lag? Kanskje, men jeg vil være forsiktig med å si det grunnet overskriftene.

- Det var et godt lag, fordi vi hadde balanse. Vi hadde Xabi (Alonso) og Momo (Sissoko) i midten, og Stevie (Gerrard), som har kraften. Luis (Garcia) er smart og Peter (Crouch) kan holde på ballen. Det betyr at vi kan vinne ballen, man kan vinne ballen i lufta og vi har ferdighetene til å spille seg inn mellom lagdelene.

- Vi leter etter balansen. Dette var nesten. Vi spilte bra.

- Spørsmålet er om å ha ulike muligheter. Er det mulig å beholde samme lag neste gang? Jeg vet ikke.

- Vi spiller på tirsdag. Det er umulig å ha alle spillerne klare. Vil det bli endringer igjen? Sikkert. Man må gjøre det, fordi problemet er klart.

- Å benytter samme lag hver gang vil bare være mulig dersom vi spiller én kamp i uken. Det ville være det samme som da jeg var trener for ungdomslagene i Real Madrid. Da kunne man benytte samme lag. Men det var bare én kamp i uka.

- Det er så annerledes med to kamper i uken over så lang tid. Man kan ikke benytte de samme spillerne to ganger i uken. Jeg kan ha mulighet til å bruke samme lag i én måned, men etter det vil spillerne være slitne og skadet.

- Man må beskytte spillerne sine, for å være sikre på at de er i best mulig stand til å spille kamp.

- Gerrard har en fri rolle på høyre
Rafael Benítez har fått mye kritikk for å benytte Steven Gerrard på høyresiden på midtbanen. Spanjolen forklarer at Gerrard har større frihet til å bevege seg enn hvis kapteinen hadde spilt sentralt på midtbanen.
- Vi har tre veldig gode spillere i Steven Gerrard, Xabi Alonso og Momo Sissoko. Jeg benytter Steven på høyre når jeg ønsker at han skal ha en fri rolle, forteller Rafa.

- Forrige sesong scoret han 23 mål for oss, fordi rollen på høyre gir ham frihet til å bevege seg innover i banen. Dersom jeg føler at vi har en mulighet som betyr at Steven må spille sentralt, da vil jeg benytte den.

- De beste spillerne er glade dersom de gir noe til laget. Jeg vil si at Steven er glad selv om andre prøver å si noe annet.