Rafa vil ha mer kynisme mot rivaler

Liverpool må ta vare på sjansene når man møter to av de sterkeste konkurrentene til plass i Champions League. Aaron Lennon usikker for Spurs. Dommer mot Tottenham.

Liverpool hadde scoret 13 mål på de foregående fire ligakampene, slik at en vanskelig kunne snakke om måltørke foran kampen mot Blackburn 2.juledag.  De forspilte sjansene fra spissene Crouch, Bellamy og Kuyt var likevel hva man snakket om etter kampen.  Av klubbens angripere er Dirk Kuyt toppscorer i ligaen med 6 mål når sesongen har passert halvveis. 

Førstkommende lørdag og mandag er Tottenham og Bolton de motstanderne som runder av Liverpools juleprogram.  Arsenal og Liverpool er favoritter sammen med Man Utd og Chelsea til å sikre seg de fire plassene som sikrer seg direkte passasje eller kvalifisering til Champions League, men nevnte Tottenham og Bolton er to av de sterkeste kandidatene til å kunne stjele en plass i Mesterligaen på bekostning av en av de fire store.

En bra poengfangst over den neste langhelgen vil derfor være viktig for ligasesongen til de røde.  Rafa Benitez maner til at man viser mer kynisme og effektivitet enn hva tilfellet var mot Blackburn.

- Jeg synes det er klart at vi spilte en god kamp mot Blackburn, summerer Rafa opp kampen på Ewood Park.  – Vi skapte mange gode sjanser, spesielt i 1.omgang.  Det er imidlertid nødvendig at du scorer og hvis du ikke scorer kan det andre laget få et par muligheter og sette en av dem.  Det var den store forskjellen.

- Vi har sett dette før på bortebane, hvor vi skaper sjanser og hvor vi har flere avslutninger på mål enn motstanderen.

- Jeg var fornøyd med vårt spill før denne kampen og jeg vet at vi spilte virkelig bra i perioder.  Vi behøvde imidlertid en seier og jeg hadde håpet å få mer ut av kampen.  Nå må vi se framover og sørge for at spillerne får tilbake selvtilliten.

Neste kamp er mot Tottenham, lørdag kl 16.00.  Vertene på White Hart Lane har Jermaine Jenas og Robbie Keane langtidskadet, mens høyrevingen Aaron Lennon har problemer med et kne.  Lennon spilte ikke siste kamp mot Aston Villa, men kan bli aktuell til lørdagens kamp.

Steve Bennett er satt opp som dommer til Tottenham-Liverpool.