Rafa vil ikke gi slipp på Pongolle

Florent Sinama-Pongolle viste sin verdi for Liverpool med et positivt innhopp og to scoringer mot Luton. Manager Benitez håper han kan beholde spilleren.

Rafael Benitez antyder at han akter å beholde Florent Sinama-Pongolle etter hans gode innhopp og to scoringer mot Luton i helgen.

- I andre omgang mot Luton begynte vi bra, men slapp likevel inn et tredje mål og måtte gjøre endringer. Sinama-Pongolle var en av dem som kom inn og hjalp oss. Han utgjorde forskjellen. Jeg skjønner frustrasjonen til spillere som ikke får spille regelmessig, men vi kan bare bruke 11 spillere fra start av, ikke 12. Når laget vinner, er det også vanskelig å droppe spillere, sier Benitez når han skal forklare at Sinama-Pongolle kun har fått 15 kamper denne sesongen, derav bare fire fra start.

- Vi har det ikke travelt med å selge spillere. Dersom noen ønsker en av våre spillere, vil vi høre hva de har å si. Men vi har det ikke travelt med å kvitte oss med noen her, legger han til med tanke på den unge franskmannens fremtid på Anfield, før han fortsetter med å kommentere helgens kamp:

- I fotball ligger det alltid overraskelser på lur. Det er derfor det er den beste sporten i verden, og den mest spennende. Spillerne hadde tro på at de kunne utrette noe i andre omgang. Vi har nok kvalitet i laget til det, og det vet spillerne, slår manageren fast etter det fantastiske comebacket.

Benitez valgte å bruke sitt sterkeste mannskap med unntak av Jose Reina mot Luton, og forklarer også hvorfor.

- Vi tenkte på å hvile noen spillere, men fant ut at det var umulig. Vi vet at vi har bare en kamp på oss for å gå videre i en turnering som dette, så du har ikke råd til å gjøre feil. Vi startet kampen virkelig bra, men gjorde mange feil utover i første omgang, noe som ga dem mange sjanser.

- I Spania er FA-cupen veldig berømt, og vi visste fra våre erfaringer fra i fjor hvor viktig turneringen er. Vi visste vi hadde et bedre lag enn Luton, men de spilte en fantastisk kamp. Men hele vårt lag gjorde det bedre etter pause. Alonso og Gerrard kontrollerte midtbanen, og Sinama-Pongolle gjorde det bra i en rolle mellom midtbanen og spissen. Ved å benytte Cissé på høyrekanten, hindret vi også Luton i å legge så mye press på våre midtbanespillere.

Gerrard startet som kjent kampen på høyreflanken, før han ble trukket inn på den sentrale midtbanen og fikk større innflytelse i andre omgang.

- Jeg prøver å lære og kjenne spillerne. Gerrard liker å skifte posisjoner i løpet av en kamp, for å være mest mulig involvert. Vi startet med han på høyresiden, men vi bestemte oss for å forandre på dette da vi vet hvor viktig han kan være når han spiller sentralt. Denne forandringen utgjorde en forskjell sammen med de andre endringene vi gjorde.

- Gerrard vil lære mer av å spille i ulike posisjoner. Hans beste posisjon er sentralt, men han blir en bedre spiller av å spille en del på flanken også, mener Benitez.