Riise bekymret for målforskjellen

John Arne Riise frykter at Liverpool skal tape andreplassen på målforskjellen. Rush mener en ny spiss vil løse flokene. Thompson med fin gest. Smicer savner Liverpool.

John Arne Riise er bekymret for Liverpools svake målforskjell i forhold til Manchester United. Sunnmøringen tror nemlig kampen om andreplassen i verste fall kan bli avgjort på nettopp målforskjellen. Konkurrentene fra Old Trafford har en målforskjell som er ni mål bedre enn Liverpool sin, og det betyr at Liverpool enten må begynne å finne nettmaskene mye oftere eller at de må sørge for å håve inn minst ett poeng mer enn United på de resterende kampene. Liverpool har som kjent 11 kamper igjen å spille denne sesongen, mens United har 12.

- Dette kan bli avgjort først i siste kamp, og vi ønsker å gjøre flere mål for å legge press på dem. Men alt vi kan gjøre akkurat nå er å konsentrere oss om å ta tre poeng i alle kamper, uttaler Riise til Liverpool Echo i dag.

- Vi får se om United avgir poeng eller ikke, og om vi klarer å score flere mål i våre gjenværende kamper. Det blir en spennende innspurt i kampen om andreplassen, slår han fast.

- Alle kan se at vi er defensivt sterke. Vi holder nullen i nesten alle kamper. Så snart vi begynner å score flere mål vil vi være på offensiven. Vi tar til takke med 1-0 seire og tre poeng, men du vet aldri hva som vil skje når du leder 1-0. Motstanderen trenger bare en dødballsituasjon eller en konsentrasjonssvikt fra vår side, og så vil de ha ballen i nettet. Vi har bevist at vi er defensivt sterke, da vi ikke slipper inn mange mål. Nå ønsker vi å score flere mål selv også, og dermed avgjøre kampene tidligere.

Riise forsvarer også sterkt kritiserte Fernando Morientes, som fortsatt har til gode å gjøre mål for de røde i 2006.

- Morientes arbeider hardt og skaper rom for andre. Han og Peter Crouch skaper rom for alle andre. Crouch var gjennom en lignende måltørke som Morientes tidligere i sesongen, men manageren beholdt likevel troen på han. Det samme vil skje med Morientes, spår venstrebacken.

- Morientes liker å operere mellom lagdelene, og han er god til å holde på ballen. Han er en topp spiller og en topp avslutter. Han har ikke fått bevise det, men vi vet hvor god han er, og det vet han selv også, avslutter Riise.

- Liverpool må kjøpe en spiss i verdensklasse
Ian Rush mener at savnet av en klassespiss har vært tydelig hos de røde helt siden ligastart. I sin spalte i Liverpool Echo peker han på at det er dette som nå kreves om Liverpool skal ta steget ett hakk opp på rangstigen.

- Når du bare har sluppet inn 17 ligamål, vil du forvente å ha en bedre målforskjell enn +16. For å sette ting i perspektiv så har Liverpool kun sluppet inn ett mål mer enn Chelsea denne sesongen, men de har score 21 færre, slår han fast.

- Jeg er sikker på at Rafael Benitez vil prioritere å hente inn en spiss som er kapabel til å gjøre 20 mål for sesongen til sommeren. Så snart dette er gjort, vil Liverpool være i en mye bedre posisjon for å utfordre Chelsea.

Rush trekker for øvrig fram Michael Owen som sin kandidat til den "ledige stillingen".

Thompson støtter Rotherham
Yorkshire-klubben Rotherham befinner seg i et økonomisk uføre, og supporterne har startet en kampanje kalt “Save the Millers” for å redde klubben fra konkurs. Nå har Liverpool-legenden Phil Thompson bestemt seg for å støtte kampanjen ved å donere £500. Nå planlegger den tidligere stopperen og assistent-manageren å oppfordre samtlige Premier League-spillere som tjener mer enn £100 000 til å gjøre det samme. Dette vil han gjøre live på Sky Sports i helgen. Thompson mener at det vil være en flott gest av godt betalte spillere å støtte en liten og ufasjonabel klubb som Rotherham. Det er ventet at flere Premier League-spillere vil ta utfordringen.

Smicer savner Liverpool
Vladimir Smicer og Bordeaux har gjort det overraskende bra i den franske ligaen denne sesongen, og sesongen kan faktisk ende med at den tidligere Liverpool-spilleren kvalifiserer seg for Champions League med sin nye klubb. Tsjekkeren innrømmer at han likevel savner Liverpool etter å ha tilbrakt seks år på Merseyside.

- Jeg savner England litt. Jeg ble vant til livet der etter å ha bodd der i seks år. Aller mest savner jeg Anfield. Atmosfæren der var unik. Den kan ikke sammenlignes med det vi har her i Frankrike, selv om vi har fine fans her også. Mye har blitt forandret i Liverpool, og det er mange spanjoler der nå. Jeg ble også gledelig overrasket over at Robbie Fowler kom tilbake. Når vi spilte sammen for noen år tilbake var han en av mine beste venner. Mens han spilte for Leeds og Manchester City pleide vi fortsatt å møtes over et måltid og lignende, forteller Smicer til Sky Sports sitt nettsted.