Roeder innrømmer interesse for Crouch

Glenn Roeder i Newcastle innrømmer at Peter Crouch er en spiss han kunne tenke seg. Intet comeback for Macca i Hong Kong. Kirkland spiller igjen, få dager etter hjernerystelse.

Nettstedet til Sky Sports melder at Newcastle-manager Glenn Roeder nå har gått ut og tilkjennegjort sin interesse for Liverpool-spiss Peter Crouch. Roeder skal ha håp om å lure Crouch til St James’ Park, nå som 25-åringen får mindre spilletid på Anfield grunnet Dirk Kuyt og Craig Bellamys gode form. Det er ventet at Newcastle vil legge inn et bud på £7M i januar.

- Jeg beundrer måten Peter Crouch spiller på, og det faktum at han også gjør mål, siteres Roeder av Sky Sports.

Vi tviler imidlertid sterkt på at Rafael Benitez er villig til å selge en av sine spisser i det kommende transfervinduet.

Roeder innrømmer da også til lokalpressen i Newcastle at det er mer håp enn realisme i hans ønske om å hente Crouch til nord-øst England. Han erkjenner nemlig at det vil være så godt som umulig å lokke spissen bort fra Anfield i januar.

- Jeg kan egentlig ikke tenke meg at det er noen grunn til at Crouch vil forlate Liverpool til fordel for en annen klubb nå. Jeg er temmelig sikker på at Rafael Benitez er godt fornøyd med han. Jeg vet ikke hvordan disse ryktene har oppstått. De har i alle fall ikke kommet fra vår klubb. Men jeg må innrømme at Peter Crouch er en av de spillerne som har hatt mest fremgang de siste årene.

The Journal i Newcastle skriver imidlertid at 25-åringen er Roeders fremste transfermål i det kommende transfervinduet, ettersom ”skjærene” er desperate etter å forsterke angrepsrekka. Lokalavisen skriver at Roeder kommer til å følge Crouch sin situasjon i Liverpool med argusøyne i tiden som kommer, men heller ikke der i gården virker man så alt for optimistisk med tanke på at Roeder skal få napp.

Det som er hevet over tvil, er at Newcastle trenger forsterkninger på topp. Michael Owen og Shola Ameobi er langtidsskadet, mens Giuseppe Rossis låneperiode i klubben går mot slutten.

Skade setter en stopper for McManaman
Som vi nevnte i går, hadde den tidligere Liverpool-stjernen Steve McManaman seriøse planer om å gjenoppta karrieren med spill i Hong Kong. Nå ser imidlertid en kneskade ut til å sette en stopper for disse planene.

McManaman holdt en pressekonferanse i Hong Kong på tirsdag, og det var forventet at han ville spille for Hong Kong Rangers mot South China allerede i dag.

- Med de skadene jeg har nå, tror jeg ikke jeg er i stand til å spille kampen. Jeg skulle ønsket jeg kunne ha deltatt i denne kampen, men det ser ikke slik ut, siteres Macca i South China Post i dag.

McManaman la fotballskoene på hylla i 2005, men var nå lysten på et comeback.

- Det er alltids en sjanse for at Steve vil returnere til Hong Kong og spille en oppvisningskamp senere. Han ønsket virkelig å spille for oss, men skadet kneet sitt på trening i Liverpool. Vi ønsker ikke å risikere at skaden blir forverret, så han bør hvile, uttaler Rangers-formann Yeung.

Hele opplegget virker dermed mer og mer som en PR-jippo for Hong Kong Rangers, all den tid McManaman ble skadet før han satte kursen mot Hong Kong. Macca selv håper imidlertid å spille fotball igjen i en eller annen form, og vurderer også amatørspill.

- Ja, jeg håper å spille igjen, selv om det ikke er som profesjonell. Jeg spilte for Liverpool Legends mot Celtic for et par måneder siden, og syntes det var morsomt. Jeg vil forsøke å spille flere kamper av den typen, men bør nok sørge for å få trent litt mer.

Kirkland spiller i kveld
Liverpools utlånte sisteskanse, Chris Kirkland, som blir Wigan-keeper på permanent basis i januar, har kommet seg uhyre raskt etter å ha pådratt seg hjernerystelse i kampen mot Middlesbrough på lørdag. Wigan-manager Paul Jewell forteller til Sky Sports at Kirkland vil være tilbake mellom stengene i den TV-sendte kampen mot Arsenal i kveld.

- Kirkland kommer til å spille. Han er klar. Legene har gitt han klarsignal, uttaler Jewell.

Belgier linkes
På ryktebørsen hevdes det nå at Liverpool har hatt speidere til å vurdere Lazios belgiske midtbanespiller Gaby Mudingayi. Det påstås at Liverpool skal ha fulgt den kraftfulle spilleren i to år.