Stjernene blir hjemme

Flere av Liverpools største stjerner blir hjemme når de røde i dag setter kursen for Istanbul, og et betydningsløst oppgjør mot Galatasaray i Champions League. Unggutter får sjansen.

De største stjernene blir hjemme når Liverpool reiser til Tyrkia i dag. Kaptein Steven Gerrard er blant de spillerne som ikke blir med når Liverpool møter Galatasaray på Atatürk Stadion i morgen kveld. Spillere som Jose Reina, Sami Hyypiä og Steve Finnan kommer heller ikke til å være med på flyet til Istanbul. Dermed får denne kvartetten sårt tiltrengt hvile, samtidig som de unngår en lang og slitsom reise på tvers av Europa.

Dette betyr at Jerzy Dudek vil få en sjelden sjanse mellom stengene, og det vil utvilsomt bli et sterkt følelsesmessig gjensyn med Atatürk for polakken. Alle husker hans fantastiske prestasjoner på samme arena da Liverpool slo AC Milan i Champions League-finalen i mai 2005.

Liverpool er allerede før kampen videre i Champions League som gruppevinnere, og denne siste kampen i gruppe C betyr således fint lite for klubben. Dette innebærer at man benytter sjansen til å gi en rekke av de unge spillerne en første smak på livet i Champions League. Rafael Benitez har blant annet inkludert Stephen Darby, kaptein da Liverpool vant FA Youth Cup i fjor, i seniortroppen for aller første gang. Danny Guthrie, Lee Peltier, David Martin, Paul Anderson og Miki Roque er også med i troppen som reiser til Tyrkia. I alle fall et par av disse, først og fremst Peltier og Guthrie, skulle være høyaktuelle for en startellever.

Liverpool sender følgende 18 spillere til Istanbul: Dudek, Agger, Riise, Alonso, Crouch, Fowler, Pennant, Bellamy, Kuyt, Carragher, Paletta, Luis Garcia, Guthrie, Peltier, Darby, Martin, Anderson, Roque.

Agger på ”Årets lag”
Medlemmene av den danske spillerforeningen har plukket ut ”Årets lag” i dansk fotball for 2006. Og selvfølgelig har de funnet plass til Liverpool-stopper Daniel Agger. Den unge dansken har hatt en knallsesong for de røde så langt denne høsten, og begynner virkelig å finne fotfeste i forsvarsrekka. Et synlig bevis på dette er at han troner øverst på liverpool.no’s spillerbørs så langt denne sesongen.

”Årets lag” i Danmark ser slik ut (4-3-3): Jesper Christiansen (FCK) - Chris Sørensen (OB), Daniel Agger (Liverpool FC), Michael Gravgaard (FCK), Lars Jacobsen (FCK) - Thomas Kahlenberg (Auxerre), Christian Poulsen (Sevilla FC), Mikkel Thygesen (FC Midtjylland)
- Martin Jørgensen (Fiorentina), Nicklas Bendtner (Birmingham), Morten Nordstrand (FC Nordsjælland)