VM-spillere i form

Rafa mener at man nå endelig kan få se det beste fra Steven Gerrard & Co. Arsenal håper å kunne ta en historisk seier på Anfield.

Nøkkelspillere i slag
Rafael Benitez har tidligere antydet at en av årsakene til at man startet denne sesongen svakt var at de helrøde hadde med mange spillere i et slitsomt VM-sluttspill i sommer.  Manageren understreker at flere av disse nøkkelspillerne nå har kommet i form, og at det er sterkt medvirkende til at Liverpool har klatret opp til en 3.plass på ligatabellen.

- Vi ser nå det beste fra våre VM-spillere etter en vanskelig periode tidligere i sesongen, forklarer Benitez.  – Det er klart at noen av topplagenes viktigste spillere hadde problemer.

- Det avhenger av den troppen du har i hvordan du kan håndtere det.  Hvis du har en god tropp kan du klare det.  Du kan vinne kamper men nøkkelspillerne, de som spilte i VM, spilte ikke bra.  Det gjaldt ikke bare for oss men i toppklubber over hele Europa.

- Hos oss kan du nå se at Xabi Alonso, Steven Gerrard og Pepe Reina spiller bedre.  Lag spiller med mer kvalitet, og det understreker hvorfor vår form er så mye bedre.

Arsenal har aldri vunnet på Anfield
Overskriften hentyder mot tidligere møter i Ligacupen, eller Carling Cup som det nå heter.  I fire tidligere møter på Anfield i denne turneringen har Liverpool vunnet fire ganger og et oppgjør endte uavgjort i 1988.

Arsenal har kun slått de røde tre ganger i den minst prestisjefylte cupen i England.  Det var i 1968, i finalen i 1987 og i 1989.  Liverpool har på sin side slått The Gunners ut fem ganger.

Siste gang lagene møttes i Ligacupen var i 1996-97 sesongen, da Liverpool seiret med 4-2 etter mål fra McManaman, Fowler 2 og Berger.  På Anfield.