Vurderer samme system mot Birmingham

Rafael Benitez uttalte i kveld at han vurderer å bruke det 3-5-2 systemet han hadde slik suksess med mot Newcastle også mot Birmingham. Glad Crouch, skuffet Roeder.

Rafael Benitez har etter den flotte seieren på St. James’ Park hintet om at han kan finne på å stille med samme formasjon også mot Birmingham. Altså en avart av 3-5-2. Mot Newcastle lå som kjent Cissé mer som en ving enn som en midtspiss frem til Crouch ble tatt av banen.

- Vi har allerede FA-cupen i tankene. Etter utvisningen av Boumsong kontrollerte vi kampen uten å bruke unødige krefter. Shay Given måtte gjøre to redninger mot slutten, uttalte manageren til Sky Sports etter kampslutt.

- Vi gjorde ikke noe annerledes mot Newcastle, utenom at vi forandret systemet. Det er en mulighet for at jeg velger å bruke dette systemet også mot Birmingham, ettersom det fungerte så bra i dag, la han til.

Benitez håper nå at hans mannskap skal ta med seg selvtilliten fra de to siste ligakampene til tirsdagens kvartfinale på St. Andrews.

- Det er viktig å få selvtillit inn i laget igjen. Spissene er gode nå, og skaper du sjanser kan de score.

- Jeg er veldig glad fordi dette var en vanskelig kamp. Vi har en ny kamp om to dager, så jeg må prøve å utnytte troppen. Det er viktig for meg og for laget at vi gjør så mange mål. Alle spissene scorer, og det gir meg et gledelig problem når jeg skal ta ut laget. Det gir oss også selvtillit for de kommende kampene.

Benitez innrømmer at han var bekymret for at Djibril Cissé skulle bli utvist, da han først pådro seg gult kort for målfeiringen sin, og deretter fikk muntlig advarsel fra dommer Riley for å ha gestikulert til hjemmepublikum.

- Jeg var bekymret, og ba han roe seg ned og konsentrere seg om å spille fotball i resten av kampen. Jeg tror han skjønte at det var bedre å konsentrere seg om kampen.

Benitez mente for øvrig ikke at straffesparket var vendepunktet i kampen.

- Vi spilte bra og så ut til å vinne også mens det var 11 mot 11. Straffesparket og utvisningen var ikke noe vendepunkt i mine øyne, ettersom vi allerede var i føringen og styrte kampen.

Crouch glad for at måltørken er over
Peter Crouch kom på scoringslista i sitt innhopp mot Fulham, og var involvert i alle tre scoringene mot Newcastle. Den lange spissen er kjempeglad for at måltørken nå er over, etter at de røde har gjort åtte mål på de to siste kampene.

- Det er bra. Vi gjorde storparten av arbeidet i første omgang. Det er tilfredstillende at vi gjorde fem mål i midtuka og nye tre i dag. Det er flott. Vi har spilt bra hele tiden. Det er greit å få med seg et godt resultat fra kampene, men i de to siste kampene har vi endelig klart å avgjøre det hele tidlig. Vi kunne fort ha gjort enda flere mål i dag, uttalte han etter kampslutt.

Roeder mente utvisningen avgjorde kampen
Newcastle-manager Glenn Roeder mente at Jean-Alain Boumsongs utvisning tidlig i andre omgang avgjorde kampen til Liverpools fordel.

- Boumsong vil være skuffet når han ser situasjonen om igjen. Det var en dobbelt-tabbe som førte til straffesparket og utvisningen. Det hender ofte at spillere gjør slike feil når de har gjort en tabbe og prøver å rette den opp igjen med en panikkhandling. I slike situasjoner blir du tvunget til å ta en rask avgjørelse. Han bestemte seg for å prøve og rette opp feilen der han ga fra seg ballen, men endte opp med å lage straffespark. Det ville nok ha vært vanskeligere for Liverpool å score fra den situasjonen enn fra straffesparket, så jeg ville nok personlig ha latt Crouch få gå. Men nå må bare Boumsong ta seg sammen, være sterk, og komme over dette, kommenterte han til Sky Sports.

- Det skulle være unødvendig å si at min spiller er fortvilt. Alle spillere ville ha vært fortvilte etter å ha vært innblandet i det som førte til straffesparket. For meg så det ut til å skulle være en enkel klarering, men ballen spratt fra han og han måtte bare bestemme seg for om han skulle takle eller la spilleren gå. Han bestemte seg for å prøve og gjenvinne ballen, og det endte opp med straffe. En avgjørelse jeg ikke har noen grunn til å klage over.

- Det var svakt forsvarsspill, og det vet han. Men jeg ønsker ikke å kritisere han offentlig. Da jeg spilte selv likte jeg ikke at manageren kritiserte meg offentlig i media. En god manager gjør ikke det. Det betyr ikke at jeg ikke har et synspunkt på hva han burde ha gjort annerledes. Men å slakte han for dette, blir helt feil. Jeg vil snakke med han, og evaluere situasjonen sammen med han.

Roeder innrømmer imidlertid at Newcastle var i trøbbel lenge før dette skjedde. Allerede etter ti minutter nettet som kjent Peter Crouch.

- Det var en tøff ettermiddag. Vi slapp inn et tidlig mål mot et kvalitetslag, og da blir det enda vanskeligere. Vi gjør grundige forberedelser, og prøver å tilegne så mye informasjon om motstanderen som vi kan, men jeg ble likevel overrasket over at de startet kampen med tre bak. Vi kunne ha utnyttet det med kontringer, men det første målet gjorde det vanskelig for oss, og det ble ikke bedre etter at Steven Gerrard gjorde nummer to. Heldigvis fikk vi en redusering før pause, og da trodde vi at vi kunne få noe ut av kampen. Men straffesparket avgjorde det hele. Mål forandrer kamper, og vi kom bakpå igjen. Vi klarte ikke å gjenvinne ballen ofte nok, men det verste var at de fikk et så tidlig mål.