Wales med verste hjemmetap siden 1908

Mareritt for kaptein Bellamy & Co på Millennium. Sami mener konkurranse om plassene er sundt. Uavgjort for juniorene.

Wales og Craig Bellamy var første i aksjon av våre denne landslagshelgen med avspark klokken 16.00 i ettermiddag. Den ferske kapteinen, i fraværet til Giggs, gikk på en skikkelig smell med 1-5 mot Slovakia. Det er Wales’ verste tap på 10 år og det største på eget gress siden 1908. Keeper Paul Jones gjorde i sin 50. landskamp ingen overbevisende opptreden, og må ta to av målene på si kappe. Han feilberegnet blant annet fullstendig et langskudd fra 35-40 meter.

Onsdag spiller Wales mot Kypros og en skuffet Bellamy sa etter kampslutt at de må nullstille raskest mulig og forsøke å slå hardt tilbake. Liverpoolspilleren beskrev dagens resultat som ”katastrofalt”.

Sami vil kjempe for plassen
For første gang på et par år er det kamp om plassene i midtforsvaret. Daniel Agger har kommet inn og gjort det bra og delvis tvunget veteran Sami Hyypiä på sidelinja. Rafa har imidlertid rullert litt på laget også i de bakre rekker slik at det fortsatt blir kamper på finnen. Det er imidlertid ingen tvil om at hodespesialisten ser den berømte skriften på veggen. Selv sier han lojalt at det er bra med konkurranse og at hver gang han får spille ønsker han å gjør det vanskeligst mulig for manageren å sette ham ut.

- Jeg ser pris på hver kamp jeg spiller for Liverpool. Ingen vil noen gang være fornøyd med å sitte på benken. Daniel har kommet inn og spilt bra, og Jamie er en av våre viktigste spillere. Det er bare sundt med konkurranse.

U18 fikk med ett poeng
Juniorene fikk ikke med seg tre poeng denne helgen heller, men de unngikk i hvert fall nederlag. Til tross for at de dominerte kampen mot Everton, og skapte sjansene, ble det også denne gangen lite nettsus. Paul Barrett, Ray Putterill og Michael Collins misbrukte alle store sjanser.

Laget:

Roberts, Behan, Burns, Spearing, Gaughan (Collins 67), Barnett, Parsonage (Awang 67), Wignall, Pringle (O'Connor 67), Putterill, Barrett

Ikke brukt: MacDonald, Scott