Zak håper å danke ut Everton

Zak Whitbread & Millwall var nær ved å danke Everton ut av cupen i går. Nå håper midtstopperen å klare det i omkampen på Goodison.

Zak Whitbread fikk bryne seg på innbytter Duncan Ferguson da Millwall i går var nær ved å slå Everton ut av FA-cupen. Leon Osman utlignet imidlertid for de blå, og dermed får Everton omkamp på Goodison 18.januar. Det betyr slett ikke at den utlånte Liverpool-stopperen har gitt opp å danke erkefienden ut av cupen.

Whitbread innrømmer at han fortsatt håper på å fortsette karrieren på Anfield etter oppholdet i Millwall, og disse to kampene mot Everton er derfor flotte muligheter for den unge amerikaneren til å imponere Rafael Benitez. Nå tar han sikte på å returnere til Merseyside for å gjøre slutt på Evertons eneste håp om et trofé denne sesongen.

- Det var virkelig en erfaring å ta med seg å spille mot Duncan Ferguson. Jeg har aldri spilt mot han før, og hadde jeg det ville jeg ha husket noe slikt som det jeg opplevde i går, uttaler Whitbread om bataljen på The New Den.

- Jeg har likt oppholdet i Millwall så langt. Vi vant et par kamepr i julen, og det hjalp på tabellsituasjonen. Jeg syntes det var moro å være med på det. Jeg tenker ikke så mye på lang sikt, og hva som vil skje i Liverpool. Jeg konsentrerer meg om å tilegne meg mer erfaring, og hjelpe Millwall bort fra nedrykksposisjonen.

- Jeg håper selvsagt at jeg får en ny sjanse i Liverpool. Jeg har ett år igjen av kontrakten, og jeg tar sikte på å reise tilbake til Anfield etter at sesongen er over, så får vi se hvordan min posisjon er da. Jeg vet Benitez prøver å kjøpe midtstoppere, så jeg får bare se hva som skjer på den fronten.

- Nå ønsker jeg mer erfaring på et stabilt høyt nivå, slik at jeg kan bli en bedre spiller. Dermed kan jeg kjempe om en plass på Anfield i fremtiden. Jeg må spille mot de beste spissene for å bli bedre, og Duncan Ferguson er utvilsomt en av disse. Han er stor, og han har mye erfaring. Han er virkelig vanskelig å håndtere. Jeg føler det gikk greit mot han og James Beattie. Det var en flott erfaring å spille mot to så kjente spillere.

- Vi var litt uheldige som ikke klarte å holde på ledelsen, men vi har god tro på at vi kan vinne på Goodison. Jeg ser frem til den kampen. Ettersom jeg både er Liverpool-spiller og Liverpool-supporter er det flott å få muligheten til å slå naboene ut av cupen. Det ville jeg virkelig like å være med på.

- Flere kamerater fra Merseyside kom ned til London for gårsdagens kamp, og de er alle Everton-fans. De ba meg score selvmål, og var sikre på at vi ville tape før kampen. Men jeg følte jeg kom godt fra det, og jeg ville ha likt å vinne omkampen. Da vil kameratene mine ble temmelig misfornøyde. Det blir en spesiell kamp for meg, som har bodd i området så lenge, og som kjenner til forholdet mellom Liverpool og Everton. Min rolle og bakgrunn vil gi ekstra krydder til denne kampen. Spesielt siden alle kameratene mine vil være på tribunen igjen.