- Mascherano er i troppen

Benítez bekrefter at Mascherano er i troppen. 29 kamper på rad uten hjemmetap. Én scoring unna 150 ligamål under Rafa. To suspenderte og flere tvilsomme for Sheffield U. Historikk.

Rafael Benítez bekrefter på dagens pressekonferanse at Javier Mascherano er i troppen til kampen mot Sheffield United. Argentineren har trent på Melwood i flere uker, men selv om han ikke har spilt kamp siden desember, mener nå Rafa at midtbanespilleren er klar for debuten.
- Han er i troppen i morgen, og han vil ha muligheten. Vi må se på den fysiske tilstanden til spillerne. Når man spør dem om de er klare, så vil de si ja. Jeg må ta en kikk på hver enkelt, uttaler Liverpool-manageren.

- Javier trener virkelig hardt. Det har ikke vært enkelt for ham. Han er en ung spiller, men er glad nå. Han er desperat etter å spille. Jeg tror han kan gjøre det bra. Han har intelligensen i spillet sitt som vi ser etter. Han kan spille sammen med kvalitetsspillere som Zenden, Sissoko, Alonso og Gerrard. Det tror jeg kan være til hjelp for ham.

- Hvis man hadde en engelsk spiller på landslaget i en alder av 22 år, ville  dere si at han var en veldig god spiller. Mascherano har 22 kamper for Argentina, og han er bare 22. Det viser spillerens mentalitet, karakter, kvalitet og personalitet.

29 hjemmekamper på rad uten tap
Liverpool er kun ett mål unna 150 ligascoringer under Rafael Benítez. Hvis de røde unngår tap mot Sheffield United vil det kun være fjerde gang i klubbens historie at merseysiderne har kommet opp i 30 ligakamper på rad uten tap på Anfield. På 1970-tallet tapte Liverpool kun 11 av 208 ligakamper hjemme. På den tiden hadde  de tre lange perioder uten tap på Anfield.
63 kamper: 25. februar 1978 – 22. desember 1980
34 kamper: 24. mars 1970 – 18. desember 1971
31 kamper: 27. mars 1976 – 22. oktober 1977

To suspendert og flere tvilsomme for Sheffield United
Sheffield United vil komme til Anfield uten Leigh Bromby. Forsvareren må stå over grunnet fem gule kort. Midtstopper Chris Morgan og angriper Danny Webber kjemper en kamp mot klokka for å bli friskmeldt.
- Vi har én eller to små smeller denne uken. Webber og Luton Shelton har små legg- og lyskestrekker, og Morgan kjente at det strammet til i leggen i reservelagskampen i midtuken. Han gikk ut i pausen, forteller Sheffield United-manager Neil Warnock til sufc.co.uk, Yorkshire-lagets offisielle nettsted.

Warnock sier videre at forsvareren Robert Kozluk, som gikk glipp av kampen mot Tottenham for to uker siden, er tilgjengelig igjen etter skade. Morgendagens kamp kommer imidlertid for tidlig for Matthew Kilgallon og Mikele Leigterwood. I tillegg må Keith Gillespie stå over fordi han fikk én kamp ekstra karantene av FAs disiplinærkomité for reaksjoner etter utvisningen mot Reading 20.januar.

1-1 i det omvendte oppgjøret
Liverpool og Sheffield United møttes på Bramall Lane i ligaåpningen. Rob Hulse ga hjemmelaget laget ledelsen like etter pause. Robbie Fowler utlignet fra straffemerket i det 70.minutt, etter at Steven Gerrard var blitt felt. Liverpool presset på for vinnermålet, men måtte innse at kun ett poeng ble med hjem til Merseyside.

Statistikk innbyrdes oppgjør
Forrige gang Liverpool og Sheffield United møttes på Anfield, var i semifinalen i ligacupen i 2003. Sheffield United ledet 2-1 etter første kamp. En scoring av El Hadji Diouf etter 8 minutter sendte oppgjøret til ekstraomganger. I det 107.minutt fastsatte Michael Owen sluttresultatet til 2-0, noe som definitivt sørget for finalespill i Cardiff.

Forrige ligaoppgjør mellom lagene på Anfield var 2.april 1994. Det endte faktisk med borteseier 1-2. Ian Rush ga vertene oppskriftmessig ledelsen allerede etter fire minutter. Liverpool dominerte stort i 1.omgang, og burde avgjort kampen da. Etter pause falt Liverpool fullstendig sammen. Jostein Flo var mannen som ga dem sesongens første borteseier. Han utlignet i det 46.minutt, før han headet inn seiersmålet etter 72 minutter.

Etterkrigsstatistikken forteller at på 24 ligakamper på Anfield har 18 endt med Liverpool-seier, to ganger har Sheffield Utd vunnet, mens to har endt med poengdeling. Målforskjellen er 55-18 i de rødes favør. I Premier League, uansett bane, har lagene møtt hverandre fem ganger – Liverpool har vunnet én gang og Sheffield United to.

Sheffield United på bortebane
Sheffield United har spilt 13 ligakamper på bortebane denne sesongen. Av disse er tre vunnet og ni tapt. Seierene har kommet mot Newcastle, Watford og Wigan, alle med resultatet 1-0. Poengdeling ble det på City of Manchester Stadium, mens mot for eksempel Arsenal tapte de 0-3. På bortetabellen ligger Sheffield U helt nede på en 15.plass. Yorkshire-laget har tapt de fire siste på fremmed gress (Portsmouth, Middlesbrough, Reading og Blackburn).