- Rafa kommer ikke til å ta sin hatt og gå

Rafael Benitez kommer ikke til å forlate sin post som Liverpool-manager frivillig, sier en kilde nær spanjolen til Liverpool Echo. Manageren ønsker nå å røyke fredspipe med amerikanerne.

Liverpool Echo skriver i dag at Rafael Benitez ønsker å røyke fredspipe med klubbens amerikanske eiere. Spanjolen skal være parat til å be om unnskyldning for sin oppførsel på torsdagens pressekonferanse. Lokalavisen skriver imidlertid at denne unnskyldningen kan komme for sent til å redde hans skinn.

Echo viser til kilder nær Tom Hicks og George Gillett, som insisterer på at det ikke har blitt tatt noen avgjørelse om å gi Benitez sparken. Men Tony Barrett i lokalavisen mener det kun er et tidsspørsmål før manageren vil bli tvunget ut, så lenge eierne ikke går aktivt ut og støtter ham.

Barrett skriver at Benitez trass i dette planlegger for fremtiden, og håper fortsatt å vinne ligatittelen med Liverpool.

- Rafa elsker Liverpool. Han elsker folkene her, han elsker fansen og han elsker klubben. Han ønsker kun det beste for supporterne, og er frustrert over at han ikke får gitt dem dette, siteres en kilde som skal stå manageren nær.

- Rafa er glad for at Tom og George eier klubben, og har likt å jobbe sammen med dem siden de kom, og han har heller ikke noen problemer med å jobbe sammen med Rick Parry. Alt han ønsker er å fortsette jobben han har startet på, og fortsette å forbedre troppen for å levere tittelen som han vet Tom, George og Rick ønsker like intenst som han selv, fortsetter denne kilden.

- Manageren har noen få overgangssaker han ønsker å få unna. En i januar og to Bosman-overganger til sommeren. Men nå ser det ut som han går glipp av den første, fortsetter kilden.

- Dette har frustrert ham, fordi denne første transferen var en midtstopper, en posisjon hvor han føler at vi virkelig trenger back-up. Frustrasjonen skriver seg fra det faktum at kommunikasjonen har vært så vanskelig når man er så langt unna eierne og i ulike tidssoner. Men supporterne kan være trygge på at Rafa ikke kommer til å forlate jobben sin. Han elsker å være i klubben, og familien hans har slått rot på Merseyside.

- Han har alltid beskrevet barna sine som "scousere" og han er stolt over det. Det faktum at supporterne har støttet ham så mye gjør at han ønsker suksess enda mer inderlig. Selv da han ledet Valencia til deres første ligatittel på 31 år ble ikke navnet hans sunget av fansen, mens Liverpool-supporterne gjør dette hver kamp.

- Rafa ønsker kun å jobbe for Liverpool, og det var ikke lenge siden han takket Tom, George og Rick for jobben de gjorde med å hente Fernando Torres til klubben. Han er fortsatt takknemlig for det, og håper at ingen skade nå har skjedd. Han håper at denne situasjonen kan bli løst, avslutter kilden.