- Spillerne må vise seg frem i Rotterdam

Rafa vil bruke innsatsen i Rotterdam-turneringen som rettesnor når han tar ut laget til ligaåpningen. Lokalbefolkningen får komme med innsigelser mot de nye stadionplanene. Billettinfo Sunderland.

Rafael Benitez skal ha gitt sine spillere klar beskjed om at det spilles om plasser på laget i ligapremieren under helgens Rotterdam-turnering. Det skriver Liverpool Echo i ettermiddag. Spanjolen insisterer på at han fortsatt ikke har bestemt seg for noen startoppstilling til ligaåpningen borte mot Aston Villa om åtte dager.

Benitez har gjort det helt klart at innsatsen i Rotterdam-turneringen blir helt avgjørende, i tillegg til innsatsen på trening den kommende uken.

- Jeg har ikke bestemt meg for hvem som vil starte for oss i ligaåpningen. Det er for tidlig å si noe om det, siteres manageren før kveldens treningskamp mot Shanghai i Rotterdam.

- Spillerne vet at de må vise seg frem i disse to kampene i Rotterdam og på trening i neste uke, så får jeg ta en bestemmelse ut fra det jeg ser der. Jeg ønsker nå å se at spillerne er på hugget og i form. Vi ser forbedringer på treningene hver dag. De vet hvor sterk konkurransen er om plassene på laget i alle posisjoner, og det merkes på trening, legger han til.

- På onsdag spilte vi en hel internkamp, og det var høy kvalitet både på spill og tempo. Alle de nye spillerne, Babel, Torres, Leto og Leiva, er i ferd med å finne seg til rette, og jeg er virkelig godt fornøyd med hva de viser på trening. Nå er tanken at de skal gjøre det samme i kamp, men vi må huske på at alt handler om å forberede seg på ligaspillet i neste uke også her i Rotterdam.

Lokalbefolkningen får si sitt
Liverpool Echo rapporterer at innbyggerne i Anfield-området nå får si sitt om Liverpools nye stadionplaner, etter at designet på stadion ble forandret. En periode på 28 dager er satt av til dette, og alle som bor i området vil motta brev om saken i løpet av noen få dager.

Planleggerne til kommunen jobber seg nå gjennom den enorme byggesøknaden fra Liverpool FC, og så snart man har klarlagt at alle dokumenter er på plass vil man starte med konsultasjon av berørte parter. Det vil involvere veimyndighetene, kriseberedskapen og arkitektur-eksperter. Folk som bor i området rundt Stanley Park vil også få komme med sine syne på saken, og de vil også få mulighet til å levere formelle klager på planene. Den forrige byggesøknaden møtte en del opposisjon fra en del innbyggere. De fryktet for trafikkaos og parkeringsproblemer.

Så snart konsultasjonsperioden er over vil kommunens planleggere vurdere byggesøknaden i sin helhet, og ta implikasjonene for området med i betraktning. Liverpool-ledelsen håper at planene blir akseptert i løpet av høsten, slik at arbeidet kan starte før nyttår.

Billettinfo Sunderland
Billettkontoret på Anfield opplyser at de har mottatt 2441 billetter til bortekampen mot Sunderland på Stadium of Light lørdag 25.august. På grunn av at Liverpool-supporterne konsekvent sto oppreist på bortekampene i fjor, har myndighetene som tildeler Sunderland sikkerhetssertifikat redusert kvoten som tildeles de røde av sikkerhetshensyn. For å få kjøpt noen av disse billettene må man ha sesongbillett og minst 8 bortekamper fra i fjor registrert. De som var på 14 bortekamper eller mer i fjor kan kjøpe billetter fra tirsdag 7.august. Fredag 10.august slipper så de med 11 eller flere bortekamper i fjor til, før salget avsluttes med billetter til de med 8 eller flere bortekamper lørdag 11.august. Sistnevnte dato er altså samtidig med at de fleste Liverpool-fans som reiser med laget sitt er på vei til Villa Park for seriepremieren!