- Vår siste sjanse til et trofé

Steven Gerrard mener at suksess i Champions League vil veie opp for en ligasesong under pari. Chris Oldfield debuterte for Irland U16.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard akter i kveld å bevise at det ikke var tilfeldig at Liverpool danket Chelsea ut av Champions League i semifinalene i 2005.

- Jeg har sett semifinalen på Anfield fra 2005 om igjen flere ganger de siste to årene. Når sluttsignalet lyder bringer det tilbake fantastiske minner når du ser ansiktene til våre spillere og supportere. Men man ser også uttrykkene i ansiktene til John Terry og Frank Lampard, og da skjønner man hvor lite det er som skiller suksess fra fiasko, uttaler Gerrard til Liverpool Echo i dag.

- Jeg vet hvordan det føles å tape en slik kamp. Vi har alle opplevd skuffelser innen fotballen. Det er ikke noen god følelse, og du ønsker ikke å oppleve slikt flere ganger. Du må sørge for å ta vare på sjansene når du får de. Derfor må vi også være forsiktige på Stamford Bridge i kveld, sier scouseren.

- Jeg vet Chelsea-spillerne er sugne på revansje i kveld, men vi ønsker også å vinne. Vi er klare for kampen, og ønsker å sørge for at det ikke er vi som går skuffet av banen etter den andre semifinalen. Vi ønsker ikke å snakke om en slik skuffelse i årene som kommer.

Gerrard forteller at han ikke har snakket med landslagskollegene Lampard og Terry om kveldens kamp i det hele tatt.

- Jeg har ikke snakket med dem etter at det ble klart at vi skulle møte Chelsea, og jeg kommer heller ikke til å gjøre det før dette er over. Vi har en jobb å gjøre, og vi har ikke så mye å si til hverandre akkurat nå. Jeg ønsker kun å fokusere på arbeidsoppgavene.

- Jeg føler at vi er enda mer sultne på seier nå enn i 2005. Ingen forventet noe av oss den gangen, og vi ble litt overrasket over å vinne turneringen selv også. Nå er det annerledes. Vi har forventninger til oss selv, og vi forventet nesten å nå semifinalene når turneringen startet. Vi ønsker også å leve opp til forventningene om å vinne turneringen. Så snart du har vunnet Champions League en gang, får du den selvtilliten du trenger når du befinner deg i en lignende situasjon en gang til. I fotball er det slik at når du har opplevd suksess en gang, ønsker du å gjenta bedriften igjen og igjen.

- Det har vært skuffende å ikke kunne være med i teten i ligaen denne sesongen, men i Europa har vi slått topplagene. Vi går til kveldens kamp med samme innstilling som i bortekampene mot Barcelona og PSV. Da leverte vi varene. Det handler om å være positiv. Vi har gjort det før, og kan gjøre det igjen. Vi har tro på det.

- Planen er å gi oss selv en god mulighet i returen på Anfield. Dersom det fortsatt er jevnt når vi møter dem der, vil vi definitivt være i førersetet. Chelsea vet hvordan det er å spille på Anfield, og det er heller ikke noe de kan forberede seg mot.

- De siste kampene våre har vært litt rolige, men spillerne fortjener kreditt for å ha gjort jobben og oppnådd resultatene som har blitt forventet. Målet var å sikre oss kvalifisering til Champions League neste år, og det har vi klart. Vi har kanskje fått forberedt oss bedre enn Chelsea, men dette er en semifinale i Champions League så de vil være like motiverte for kampen som oss.

- Dette er vår siste sjanse til et trofé denne sesongen. Vi er to, forhåpentligvis tre kamper, unna hva som vil definere sesongen vår. Kommer vi til Aten og vinner Champions League igjen, har det vært en suksessfull sesong selv om vi ikke har innfridd forventningene som var stilt til oss i ligaen, avslutter Gerrard.

Landslagsdebut for Oldfield
Liverpool-keeper Chris Oldfield debuterte for Irland U16 da de spilte uavgjort 1-1 mot Skottland i Ballymena-turneringen i går. Skottland tok ledelsen etter sju minutters spill, mens Irland utlignet fire minutter før full tid. USA slo Tsjekkia 3-2 i den andre kampen i gruppen, og Irland kan vinne puljen og nå fredagens finale om de slår USA i kveld.