- Vi er sterkere nå enn i 2005

Rafael Benitez mener at Liverpool er i en sterkere posisjon nå enn sist man møtte Chelsea i en semifinale i Champions League. Blair tillater underskriftskampanje for Michael Shields.

Rafael Benitez mener Liverpool har et sterkere lag nå enn sist man møtte Chelsea i en semifinale i Champions League. Etter at laget sikret seg retten til kvalifisering til neste års CL mot Wigan på lørdag retter nå manageren fokus mot de to storkampene mot London-klubben.

- Vi er i en bedre situasjon enn for to år siden, ikke minst fordi vi nå har klart å sikre oss retten til å spille i turneringen også neste år, noe vi ikke klarte gjennom ligaspillet i 2005. Dermed kan vi tillate oss å fokusere mer på semifinalene, sier spanjolen til Liverpool Daily Post.

- Lørdagens kamp var en god forberedelse til det som skal skje på onsdag. Målet var å bli blant de fire beste i ligaen, og dette har vi nå klart, legger han til.

- Nå setter vi oss et nytt mål i ligaen, nemlig å bli nummer tre. Vi kunne hvile noen spillere på lørdag, og gjorde likevel et par mål. Vi fikk heller ingen nye skadebekymringer.

Det har vært mange og harde cupbataljer mot Chelsea etter at Benitez og Mourinho tok over styringen med de respektive klubbene. Lagene har møttes i en ligacupfinale, i en FA-cupsemifinale, i Community Shield, og skal nå altså møtes i semifinalene i Champions League for andre gang. Liverpool-manageren føler derfor at de to opponentene kjenner hverandre godt.

- Vi kjenner dem, og de kjenner oss. Det finnes få hemmeligheter. Kanskje er det en ting eller to som vil være annerledes enn tidligere, men til syvende og sist handler det om en kamp som spillerne ønsker å vinne.

- Vi kommer ikke med noen overraskelsesmomenter i denne kampen. Vi vil se etter treningene før kampen hvem som er best opplagt til onsdagens kamp. Etter den siste treningsøkten før kampen vil jeg begynne å vurdere løsninger, muligheter og ideer. Men først må vi vite hvem som skal spille.

Dirk Kuyt kan ha spilt seg inn på laget etter sine to scoringer mot Wigan, men Benitez velger å holde kortene tett til brystet.

- Dirk har alltid spilt med stor selvtillit, selv når han ikke har gjort mål. Han jobber hardt, og det er viktig. Nå scorer han mål igjen. Mot Wigan kunne han hatt både tre og fire, noe som er bra både for ham og for laget. Nå ønsker vi å holde koken også mot Chelsea. Det blir en helt annerledes kamp enn den mot Wigan, men vi vet at vi er kapable til å vinne.

Benitez benytter også anledningen til å rose Jermaine Pennant før kampen på Stamford Bridge.

- Jermaine spiller virkelig bra, og har mer selvtillit nå. Han er mer stabil, og dersom han fortsetter å spille på dette nivået er det perfekt både for han og for laget.

Underskriftskampanje for Shields
Liverpool Daily Post melder at Tony Blair har gitt sin velsignelse til en underskriftskampanje for Michael Shields på websiden til statsministerens kontor. De som står bak kampanjen ønsker at saken skal etterforskes på nytt i håp om å få Shields renvasket for anklagene om mordforsøk.

I slutten av mai vil det være to år siden Shields ble fengslet i Bulgaria etter Champions League-finalen i Istanbul. De som skriver under på kampanjen ber bulgarske myndigheter om å ta opp igjen saken på nytt, og ber også om at Merseyside-politiet avhører flere nye vitner.

Underskriftskampanjen finner du her.