- Vi må ikke slå oss til ro

Etter fem strake seire innser Rafael Benitez at 21 mål på fem kamper lett kan bli en sovepute for spillerne. Derfor vil han nå kreve enda mer av de. Babel håper på minst ti ligamål denne sesongen.

Rafael Benitez har overfor liverpoolfc.tv i dag reflektert over Liverpools gode form og imponerende resultater, som har resultert i 21 mål på fem kamper.

- Det er fortsatt mye rom for forbedringer, erklærer sjefen sjøl.

De røde reiser til Reading på lørdag jaktende på sin sjette strake seier, og med det for øyet å holde tritt med de andre tetlagene.

Benitez innrømmer at han er henrykt over lagets form, men sier at utfordringen nå blir å fortsette denne rekken med seire til over jul.

- Jeg er skikkelig godt fornøyd for øyeblikket, ettersom vis kaper sjanser og tar vare på dem. Når vi da ikke slipper inn mål, er vi tilbake på vinnersporet. Det er mye positivt å observere akkurat nå.

- Når du har gjort 21 mål på fem kamper og bare sluppet inn ett, er det lett å slå seg til ro og være tilfreds med det. Men som manager ønsker du hele tiden forbedringer. Vi har fortsatt mange spillere ute med skader, som Fabio Aurelio, Xabi Alonso, Jermaine Pennant, Daniel Agger og Steve Finnan. Vi kan bli enda bedre når de er tilbake.

- Vi har en viktig periode foran oss, og vi vet at i fotball så forandrer resultatene alt. Selvtilliten vår er på topp for øyeblikket, men vi må fortsette som vi stemner og fortsette å vinne. Vi har mange kamper å se frem til, og det begynner med Reading til helgen. Vi må vise at innstillingen vår er den riktige til hver kamp.

Babel håper på tosifret
Ryan Babel sier til liverpoolfc.tv at han har satt seg som mål å gjøre minst ti ligamål denne sesongen. Nederlenderen har notert seg for fem scoringer så langt i helrødt, hvorav tre i ligaen. Han tror imidlertid at hans gode formkurve vil bidra til flere nettkjenninger i siste halvdel av sesongen.

- Jeg har tidligere uttalt at målteften er en av mine kvaliteter, og jeg er glad for at jeg har fått vist det i det siste. Jeg har gjort tre mål i ligaen så langt, og håper å nå ti før sesongen er over. Selvsagt kan jeg gjøre enda flere også, men det vil komme som en bonus. Men klarer jeg ti, mener jeg at jeg har gjort en god første sesong her.

- Jeg synes scoringen mot Newcastle var den beste av målene jeg har gjort. Pasningsspillet fungerte bra, og Stevie la en ypperlig pasning til meg etter at jeg hadde gitt ham ballen. Jeg vet mange synes at Besiktas-scoringen var den peneste, men jeg tror at åtte av ti spillere ville ha prøvd seg med en hælflikk i en slik situasjon, akkurat som jeg gjorde, da det var den eneste muligheten for å treffe ballen og få den i mål samtidig. Scoringen mot Newcastle fyller meg i alle fall med større tilfredshet.

- Jeg føler jeg tar små steg fremover hele tiden når det gjelder mitt spill, og jeg er ikke noen ferdigutviklet spiller ennå. Jeg er fortsatt inne i en læreperiode i Liverpool, men faktum er at vi spiller bedre nå enn vi gjorde tidligere i sesongen, og det gjør det lettere for meg å utvikle mitt spill.

- Jeg visste det ville ta tid å finne seg til rette, ettersom jeg kom fra Ajax og spilte der til venstre i en 4-3-3 formasjon. Med overgangen til Liverpool, som spiller 4-4-2, visste jeg at jeg ville få større defensivt ansvar. I Ajax hadde jeg ikke slike oppgaver, men det er ikke hverdagen her. Dette er et nytt system og en ny spillemåte for meg. Jeg blir gradvis vant til det, og føler at det fungerer bedre nå.