4500 hedret Hillsborough-ofrene

Over 4500 mennesker møtte opp på The Kop for å markere 18-årsdagen for Hillsborough-ulykken i går. Det er flere år siden sist så mange overvar den årlige minnestunden.

Mer enn 4500 personer var tilstede på The Kop under gårsdagens minnegudstjeneste for de 96 ofrene etter Hillsborough-ulykken. Dette er en større oppslutning om den årlige minnemarkeringen enn det som er vanlig. 18-årsdagen for ulykken falt på en søndag, og dette er trolig hovedårsaken til at flere hadde anledning til å møte opp.

De nye eierne i klubben var representert ved Foster Gillett. Tidligere styreformann David Moores, visekaptein Jamie Carragher og tidligere spiller og manager Kenny Dalglish leste alle fra Bibelen. Seansen varte i en time, og begynte med at manager Rafael Benitez ledet laget til deres seter på The Kop til stående applaus fra supporterne. Navnene på de 96 som døde under ulykken ble lest opp, og det ble tent lys for hver og en av dem.

Klokken 15.06 engelsk tid, tidspunktet da semifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest ble stoppet i 1989, ble det holdt ett minutts stillhet. Det samme var tilfelle på Goodison Park, der Everton spilte mot Charlton.

Phil Hammond, som er formann i Hillsborough Family Support Group, holdt en tale der han gikk til et hardt angrep på forslaget om å få tilbake ståplasser på engelske fotballbaner.

- Har du ståplasser på en bane, må disse også gjerdes inn. Da har ikke supporterne noen fluktmuligheter. Ingen med vettet i behold bør vurdere å få tilbake ståplassene. England er nå ledende når det gjelder sikkerhetstiltak for tilskuerne. Vi skylder de 96 som døde at det fortsetter slik.

Hammond, som mistet sin 14 år gamle sønn Philip på Hillsborough, var også rørt over at så mange hadde møtt opp til årets minnegudstjeneste.

- Det betyr så mye at vi som er foreldre til disse barna som døde hedrer minnet til våre kjære. Hillsborough-ulykken vil aldri bli glemt. Våre kjære måtte betale dyrt for å følge laget de elsket.

Minnestunden ble avsluttet med allsang av ”You’ll Never Walk Alone”, hvorpå supporterne begynte med de velkjente ropene ”Justice for the 96”.

- Dette er det beste oppmøtet vi har hatt til denne minnestunden på noen år. Det var en fin markering, uttaler Liverpools pressetalsmann Ian Cotton til Liverpool Daily Post.