Babel sammenlignes med Fairclough

På Merseyside drar man nå paralleller mellom David Fairclough og Ryan Babel. Supersub gjorde 18 mål fra innbytterbenken i sin Liverpool-karriere. Babel har allerede fem.

Ryan Babel ønsker ikke noe stempel som superreserve. Det sier han til Liverpool Echo i dag. Den unge nederlenderen kom nok en gang inn fra benken og gjorde mål mot Marseille på tirsdag. Hans femte mål som innbytter på litt over en måned!

Nå frykter tydeligvis unge Babel at han skal få den samme merkelappen som rødtoppen David Fairclough i sin tid hadde - supersub. Fairclough gjorde hele 18 mål som innbytter i løpet av sin Liverpool-karriere. Babel har nå gjort mål som innbytter mot Besiktas (2), Newcastle, Bolton og Marseille. I disse kampene har han spilt til sammen nøyaktig 90 minutter! I løpet av denne perioden har han startet kun en kamp, mot Porto.

- Når du går til en ny klubb må du bli vant til måten de spiller på, og til managerens rotasjonspolitikk. Det måtte jeg håndtere i begynnelsen. Jeg har startet flere og flere kamper utover i sesongen, men jeg har ennå ikke nådd mitt toppnivå. Jeg vet hva jeg er kapabel til, og kan definitivt bli bedre, uttaler han.

- Det gir meg mer selvtillit til jeg får starte kampene når jeg kommer inn fra benken og scorer mål.

- Ryan er en god spiller. Han fortrekker å spille i midten, men han vet han må spille både på høyre og venstre når det er best for laget, uttaler manager Rafael Benitez.

Når han kom innpå mot Marseille fikk imidlertid Babel spille i sin favorittrolle som midtspiss.

- Vi har mange gode spisser i klubben, og Fernando Torres er en av de beste målgjørerne i Europa, konstaterer Babel, og innser dermed at konkurranse om å få spille på topp for de røde er hard.

Kuyt: - Torres er den beste spissen i England
Dirk Kuyt lovpriser sin angrepskollega Fernando Torres på icons.com i dag.

- Liverpool har gjort mange mål den siste tiden. Hovedårsaken til dette er at vi har blitt vant til hverandre nå. Vi har en stor tropp, med mange spillere. Det er muligheter for ulike kombinasjoner. Spillere trenger tid til å venne seg til hverandre. Det ville skje før eller siden, og nå har vi så visst kvaliter til å score mål, sier nederlenderen.

- Vi har fire spisser i Liverpool for øyeblikket, og vi forstår hverandre veldig godt. Jeg er veldig glad for at Fernando Torres er her, da han er en stor spiller som utgjør en forskjell i kampene. Han er veldig rask. Han er fortsatt ung, og har talent og teknikk til å gjøre rykk og score mål.

- Han er den beste spissen i ligaen så langt denne sesongen. Alle spillere har sine egenskaper, og prøver å spille sitt eget spill, avslutter Kuyt.

Merseyside-politiet truer med fotballstreik
Liverpool Echo beretter at politiet på Merseyside nå truer med å nekte og jobbe i forbindelse med hjemmekampene til Liverpool og Everton om en lønnsdisputt ikke blir løst til deres tilfredshet. Konflikten skyldes en lønnsøkning på 2,5% som innenriksministeren har nektet å tilbakedatere til september. Politiet i Storbrittannia har ikke streikerett, og det kan derfor bli snakk om en ulovlig streik. Nå truer altså polititjenestemenn på Merseyside med å "stoppe Premier Leauge" om de ikke får sine krav igjennom, og det snakkes om at de vil nekte å jobbe i forbindelse med ligakamper allerede like over nyttår. Klubbene vil ikke få tillatelse til å arrangere kampene uten politiet til stede.

Sabra selger ikke 1/8-finalen i Champions League før etter trekningen
Vår samarbeidspartner på reisesiden, Sabra Sportsreiser, melder at de ikke kommer til å selge turer til 1/8-finalen i Champions League før trekningsresultatet er klart. De opererer heller ikke med noen form for venteliste.

- Vi regner med å begynne og selge 1/8-finalen på selveste julaften. Da har vi åpent til klokken 12.00. Det er ikke noen vits i å ringe eller sende oss mail angående 1/8-finalen før den tid. All informasjon vil for øvrig bli lagt ut på liverpool.no, opplyser Khurrum Bhatti hos reisebyrået.