Bekymret for dekningen på stopperplass

Rafa ønsket ikke å gjøre noen forhastede kjøp på overgangsmarkedet. Kun tre midtstoppere bekymrer manageren. Må være tålmodige mot Derby. Pennant burde vært i Englandstroppen.

Liverpool mislyktes med å hente inn en midtstopper til i førstelaget før overgangsvinduet stengte, og Rafael Benítez innrømmer overfor Liverpool Daily Post at det er litt dårlig dekning i den posisjonen på banen.
- Jeg er litt bekymret. Her om dagen benyttet jeg Riise som midtstopper de siste ti minuttene. Alle vet at vi forsøkte å hente Heinze. Så vurderte vi noen andre spillere, men vi bestemte at istedenfor å kjøpe en spiller til en kanskje for høy pris eller en som ikke var god nok, ville vi heller gi spillerne som allerede er her en sjanse.

- Det er viktig for oss at Jamie Carragher kommer seg. Oppholdet med landskamper er bra for ham. Forhåpentligvis er han tilbake mot Portsmouth.

Må være tålmodige mot Derby
Rafa utelukker ikke at kampen mot Derby kan bli en tålmodighetsprøve.
- De har sluppet inn tidlige mål i de andre kampene, og det har forandret deres mentalitet. Jeg tror ikke det vil bli det samme i dag. De vil være fokuserte og konsentrere seg veldig hardt i begynnelsen. Vi kommer ikke til å vinne kampen det første kvarteret. Vi må holde det gående helt frem til slutt. Normalt sett skaper vi mange sjanser, spesielt hjemme foran egne supportere. Mot Toulouse fortsatte vi å angripe gjennom hele kampen. Vi scoret to mål mot slutten av kampen. Det er en slik mentalitet jeg ønsker fra laget, holde det gående til siste stund.

Kampstart på Anfield er kl. 16:00. Du kan følge kampen her direkte på Liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel sendt til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180. Pris: kr 3, - per melding.

Pennant burde vært i Englandstroppen
Rafael Benítez tror at Jermaine Pennant vil bli innkalt til landslaget hvis han fortsetter å spille stabilt for Liverpool. 24-åringen har hatt en god sesonginnledning, men det var likevel ikke godt nok til å bli tatt med i Englandstroppen til landskampene mot Israel og Russland. Rafa mener absolutt at Pennant burde vært med.
- Jeg synes det, men jeg har stor respekt for Steve McCLaren. Jeg er sikker på at Pennant er svært nær en landslagsplass. Han fortsetter fremgangen, han er fokusert og mer moden. Det er nøkkelen for meg.

- Pennant spiller bedre, men at han ikke kom med i troppen kan hjelpe ham til å jobbe enda hardere. Jeg hadde en samtale med ham om nettopp det.

- Han er mer stabil i hver kamp nå. Hvis han fortsetter slik, er jeg sikker på at han snart blir å finne i Englandstroppen.

- Han er en veldig god spiller. Hvis han endrer på to eller tre små detaljer, vil han bli mye bedre. Han vet om dette, og han jobber med å forbedre disse tingene. Jeg er sikker på at han vil bli enda bedre som tiden går.

Murphy til Fulham
Like før overgangsvinduet stengte gikk den tidligere Liverpool-spilleren Danny Murphy på lån fra Tottenham til Fulham for resten av sesongen. Murphy spilte 249 kamper og scoret 49 mål for Liverpool før han gikk til Charlton i august 2004.
- Danny har vist seg å være en engelsk landslagsspiller med stort, blikk, erfaring og evner. Han kan åpne et forsvar med en enkel pasning og score mål. Jeg er henrykt over at han valgte å komme til Fulham på dette stadiet i karrieren, sier Fulhams manager Lawrie Sanchez.