Benítez fornøyd

Rafa imponert av Voronin igjen, og mente Carson kunne ha gjort mer for å avverge scoring. Babel og Torres bør være klare til fredag. Benítez var redd for ny skade på Kewell. Alle visste om Heinze.

Liverpool beseiret South China med 3-1 i Barclays Asia Trophy foran mer enn 36000 tilskuere i Hong Kong. Rafael Benítez kunne ikke annet enn å la seg imponere av Andriy Voronin nok engang. Ukraineren, som kom gratis fra Bayer Leverkusen i sommer, har vært sterkt involvert i Liverpools offensive spill under pre-season. I dag skaffet han straffespark, som Xabi Alonso scoret på, og han la ned et godt stykke arbeid i den sterke varmen. 28-åringen spilte samtlige minutter for første gang med en Liverbird på brystet.
- Voronin har begynt bra for oss. Han har spilleforståelse, og han har funnet seg vel til rette på laget. Det er tidlig for ham, men vi visste at han var en veldig god spiller. Når du i tillegg har gode spillere rundt deg, spiller man normalt sett bedre, uttalte Rafa etter kampen.

Benítez fikk også se flotte scoringer fra Daniel Agger og John Arne Riise, og sa seg fornøyd med lagets prestasjon mot South China.
- Jeg synes at første omgang var ok da vi ledet 2-0. Etter at vi slapp inn målet, ble vi satt litt under press. Men totalt sett kontrollerte vi kampen.

Likevel håper spanjolen at laget blir enda bedre i fredagens finale.
- Vi kommer til spille bedre mot Portsmouth, og det vil bli tøft. Forhåpentligvis vil vi bli bedre etter to eller tre dager her.

Benítez innser også at Scott Carson kunne ha gjort mer for å avverge South Chinas scoring, et frisparkmål fra nærmere 40 meter.
- Målet deres var merkelig. Scott Carson forventet det ikke, et så hardt skudd fra så lang avstand. Det var en overraskelse, og jeg er sikker på at han vil være skuffet over det. Som keeper er man skuffet når man slipper inn mål, spesielt når det er snakk om et slikt mål. Jeg er sikker på at han vil slå tilbake etter dette. Det er bare en feil, ingenting viktig.

Fernando Torres, Ryan Babel og Lucas Leiva deltok ikke i dagens kamp. De manglet internasjonal klarering. Det ventes imidlertid at dette er i orden innen fredag.
- Forhåpentligvis kan vi få det på plass før fredag, så de kan spille, fortsatte Benítez, som til slutt hadde så få spillere å velge på at han avsluttet med Sami Hyypiä og Alvaro Arbeloa sentralt på midtbanen.

- Jeg vet ikke hva som er det eksakte problemet, men vi behøver å finne en løsning.

Harry Kewell kom rett fra Asia Cup og spilte 55 minutter. Benítez valgte å ta av den skadeutsatte australieren for å forhindre ny skade.
- Jeg visste at Harry ville være i bedre form enn de andre spillerne fordi han har trent og spilt kamper. Han var virkelig god før pause, men etter det fikk han noen problemer, og han begynte å bli sliten. Så derfor byttet jeg ham ut, bare sånn for å være på den sikre siden.

Manchester United vil ikke selge Gabriel Heinze til Liverpool, og undersøker nå om merseysiderne kan ha kontaktet argentineren ulovlig . Benítez skjønner egentlig ikke hvorfor United lager en så stor sak ut av det, da det har vært kjent blant klubber i Europa at Gabriel Heinze ville være tilgjengelig på overgangsmarkedet i sommer for 6,8 millioner pund.
- Mange klubber, i mange forskjellige land, kjenner situasjonen. Jeg vet ikke hva problemet er. Vi kom med et bud. De avslo det. Jeg vet hva de har sagt til pressen, men alle i hele verden vet at de (United) har signert et dokument, avslutter Rafa.