Benítez ser fremover

Rafa og spillerne er sultne på å slå tilbake etter to stortap mot Arsenal. Kommer neppe en erstatter for Garcia. Manageren om transfer- politikken. Carson gir ikke opp keeperplassen.

I et intervju med Liverpoolfc.tv snakker Rafael Benítez om den vanskelige uken som har vært. Både han og spillerne ønsker å legge den hurtigst mulig bak seg, og alle er ivrig etter å komme tilbake på vinnersporet, forhåpentligvis allerede i dag mot Watford på Vicarage Road. Manageren forklarer litt om hvordan klubben jobber med å hente inn unge talenter. I Liverpool FC legges det aldri opp til impulskjøp. Så vi kan da ikke forvente at Benítez henter inn en erstatter for Luis Garcia, som er ute i seks måneder med en korsbåndsskade i høyre kne.

Liverpoolfc.tv: - Hvor vanskelig har den siste uken vært?
Rafael Benítez:- Det er vanskelig å forklare fordi vi slapp inn mål nesten hver gang de gikk i angrep, noe som ikke er normalt. Nå må vi tenke på Premier League og Champions League, ikke på cupene. Man må avgjøre hva som er viktig for klubben, og hvis vi ønsker å kjøpe spillere av toppklasse behøver vi pengene fra Champins League og pengene fra å havne blant de fire beste i Premier League.

- Hva sier du til kritikken du har fått denne uken?
- Som manager må man ta avgjørelser og ansvar for disse handlingene. I Carling Cup mot Arsenal mistet vi Luis Garcia. Ideen var å benytte et godt lag. Det gjorde vi, men vi kan ikke kontrollere alt. Jeg ønsket ikke å ta en sjanse med enkelte spillere, men vi fikk se Gerrard, Alonso og senere Carragher. Det er viktig å se helheten. Man ønsker å vinne hvert trofé, men jeg er ikke her for å vinne Carling Cup. Jeg er her for å vinne Premier League og Champions League. Jeg hører ikke at managerne for toppklubbene si: ”Jeg ønsker å vinne Carling Cup, og så vil jeg dra”. Man sier:” Jeg ønsker å vinne Champions League før jeg drar.” Så man må benytte seg av troppen ,og dersom man kan vise fremgang, er det perfekt. Men å være på tredje i Premier League og i 8.delsfinalen i Europa, det er ikke så dårlig.

- Hvor lett er det å slå tilbake?
- Vi snakket sammen etter det siste tapet, og jeg fortalte spillerne at vi må vise karakter. Jeg har vært virkelig, virkelig fornøyd med måten spillerne har trent denne uken. Nå ønsker vi å beseire Watford. Man vet aldri hva som kommer til å skje i en kamp, men det er klart at vi er mentalt sterke. Vi er alle skuffet, men vi har vist karakter i slike situasjoner tidligere. Vi må gjøre det samme igjen.

- Hvor bestemte er spillerne på å få satt ting på plass?
- Her om dagen sa en av førstelagsspillerne til meg: ”Eh, vil ligger foran Arsenal”. Man kan si mye, men det er klart at vi ligger godt an i Champions League og Premier League. Å vise karakter er nøkkelen. Vi vet at vi ble slått ut av FA-cupen det første året jeg var her. Da endte vi opp med å vinne Champions League. Jeg kan ikke si at det samme vil skje igjen, men det er klart at spillerne vil forsøke sitt beste. Det er den eneste måten å forandre ting på.

- Savner du Momo Sissoko?
- Jeg liker ikke å snakke om én spiller. Jeg tror at mot topplagene trenger man alle gode spillerne sine. Noen ganger er en spiller den viktigste, andre ganger er det en annen spiller. For meg er troppen nøkkelen. Hvis man skal spille i fire tuneringer, må man ha en god tropp. Jeg tror vi har det, men kanskje har også de andre topplagene en god tropp. Vi forsøker å gjøre vårt beste, men det gjør andre lag også.

- Det ser ut som det er hard konkurranse om å hente de beste unge spillerne i verden?
- Spørsmålet om unge spillere er noe vi må svare på over lang tid. Jeg snakket om dette da folk spurte om Wenger og hans ungdomspolitikk, men han har jobbet med dette i 10 år. Han forsøker å hente de beste og betaler mye penger for dem. Vi vet at fra kampen forrige dagen at vi må forbedre oss. Vi arbeider med det. Vi har hentet Insúa og Padelli.

- Så du står sammen med styret om dette?
- Jeg er fornøyd med styret. Mitt forhold til dem er godt. Formannen er fantastisk og jeg snakker med Rick Parry. Noen ganger er andre klubber der og det avhenger av hvor raske vi er. Vi har gjort en fantastisk jobb med Insúa og Padelli. Insúa er en spiller fra Boca juniors, som er en av toppklubbene i Argentina sammen med River Palte. Vi har signert denne spilleren med opsjon på kjøp. Vi kan ikke gjøre det bedre enn dette. Noen ganger ønsker man å kjøpe spillere, men er forhindret fordi andre bruker mer penger.

- Kan vi forvente at vi får inne en erstatter for langtidsskadde Luis Garcia?
- Vi er ikke klubben som gjør ting ut fra et øyeblikks innskytelse. Med Padelli og Insúa har vi jobbet med i én eller to måneder. Når det gjelder Insúa så startet vi jobben med ham i sommer. Vi følger spillerne og så kan vi si: ”Riktig, dette er en spiller for oss”. Man kan likevel gjøre feil, fordi det handler om mennesker. Men vi kjøper ikke en spiller bare fordi noen sier han er god. Vi prøver å gjøre jobben skikkelig.

Hvordan er følelsen før Watford-kampen?
- Hvis det andre laget viser energi, så er virkelig vanskelig å slå dem. Vi må holde det gående helt til slutt. Hvis man besitter mer kvalitet, vil det vise seg. Vi scoret ett mål på Anfield og så scoret Xabi ett til, så var det en annerledes kamp. Vi vet at det vil bli virkelig vanskelig å spille dere grunnet måten de spilte på da de besøkte Anfield.

Deres keeper Ben Foster storspilte da lagene møttes på Anfield. Hva syns du om ham?
- Jeg ser gode keepere mot oss hver uke. Vi har mange skuddforsøk, men motstanderens keeper er vanligvis banens beste. Jeg ønsker ham alt godt for fremtiden, men ikke i dag. Jeg vil se at han må inn i målet for å hente ut ballen.

Watford-Liverpool sendes direkte på Canal+ Sport 1 kl. 13:45. Oppgjøret følges også her på liverpool.no. For å motta scoringsvarsel fra kampen, send melingen LFC LIVE START til 2180 (Pris: kr. 3,- pr. melding.)


Carson gir ikke opp keeperplassen
Utlånte Scott Carson har til tider storspilt mellom stengene for Charlton Athletic denne sesongen. I et eksklusivt intervju med The Guardian forteller han hvor lærerikt utlånet har vært og at han er forberedt på å kjempe om keeperplassen i Liverpool.
- Jeg tror at jeg har lært mer på disse 20 kampene enn på de siste fem årene, uttaler Carson, som står bokført med ni kamper for Liverpool etter overgangen fra Leeds for to år siden.

- Når jeg blir tatt ut til å spille for Liverpool igjen, vet jeg hva alt handler om. Tidligere har jeg ikke visst hva som gjaldt. Jeg var ikke nervøs, men jeg tenkte:” Hva hvis jeg gjør det eller jeg ikke gjør det.” Nå har jeg fått vært i gjennom det. Nå har jeg fått lagt alt det bort og kan gå til kamp med åpent sinn.