Blatter lanserer utlendingskvote i fotballen

FIFA-president Sepp Blatter lanserte i går en kampanje som tar sikte på å redusere antallet utlendinger i klubbene. Liverpool U18 med kamp kl 12:00.

FIFA-president Sepp Blatter har altså kommet med det som må sies å være et kontroversielt utspill. Et tak på fem utenlandske spillere ville ha blitt en massiv omveltning for mange klubber, ikke minst toppklubbene.

EU-lover forhindrer altså et slikt tak på utlendinger, men FIFA jobber for at sport skal gis dispensasjon til å lage sine egne lover foran denne månedens EU-møte i Lisboa.

- Når du har elleve utlendinger i et lag, så er det uheldig for utviklingen i fotball, sier Blatter.

- Fotballverden har ikke hatt mot til å gå i mot denne utviklingen, men det må den nå.

- Dette handler om prinsipper. Vi må bevare den nasjonale identiteten klubbene har. EU sier at dette er umulig basert på den frie flyten av arbeidskraft, men i fotball er det annerledes. Fotballspillere er ikke arbeidere, og man må være elleve spillere, ikke én.

Arsenal-manager Arsene Wenger er førstemann på banen mot Blatter.

- Fotball handler ikke om hvor du er født. Det handler om hvem du er. Det er mitt fremste ansvar å få oss til å spille den beste fotballen med de beste spillerne.

UEFA driver allerede en slik kvote i Champions League, basert på å få med ungguttene i klubbene fremfor innhentede utlendinger. Chelsea var ikke i stand til å møte dette minimumskravet, og måtte la to plasser i sin 25-mannstropp stå blanke til årets Champions League-turnering.

Liverpool U18 v Blackburn U18
Liverpools unge håpefulle spiller i dag mot Blackburn kl 12:00.