Crouch må ta til takke med benken

Emile Heskey får fornyet tillit, og Peter Crouch må starte på innbytterbenken når England møter Russland på Wembley. Flere røde vil være involvert i svært viktige EM-kamper i kveld.

Steve McClaren har kommet til den konklusjon at Emile Heskey fortjener en ny sjanse etter hans gode innsats mot Israel på lørdag, noe som betyr at Peter Crouch må nøye seg med en plass på Englands reservebenk når den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Russland blåses i gang på Wembley i kveld. Der vil den lange spissen få selskap av utlånte Scott Carson, mens Steven Gerrard er selvskreven til en av plassene på den sentrale midtbanen.

- Jeg så en Heskey som var veldig god til å holde på ballen og bringe sine medspillere med i spillet på lørdag. Han ga Israel store problemer, og skapte mye rom for sine lagkamerater, sier McClaren til engelsk presse, og bekrefter at Heskey og Owen blir spissparet hans i kveld.

- Om det ikke fungerer har vi en mulighet til å sette inn Crouch, legger han til.

Med seier i denne viktige kampen i gruppe E vil England passere Russland på tabellen, og dermed øke sjansene til sluttspill betraktelig.

I EM-kvalifiseringens gruppe A skal Finland og Sami Hyypiä være vertskap for Polen på Olympiastadion i Helsingfors. Dette er faktisk gruppens toppkamp, da Polen troner øverst på tabellen to poeng foran vertene før kveldens kamp. Portugal og Serbia lurer imidlertid i kulissene med en kamp mindre spilt en tetduoen. Disse to møtes også innbyrdes i kveld.

Andriy Voronin og Ukraina skal også ut i en svært viktig hjemmekamp, mot Italia i gruppe B. I denne gruppen er det Frankrike og Skottland som topper tabellen, med Italia like bak. Skal Ukraina ha reelle forhåpninger om å nå EM-sluttspillet må denne kampen vinnes, ellers vil Voronin & Co miste kontakten med teten.

I gruppe C er det som kjent toppoppgjør mellom Norge og Hellas på Ullevaal. Med seier i denne kampen vil John Arne Riise og Norge frata gjestene deres posisjon øverst på tabellen.

Steve Finnan har som kjent meldt forfall til Irlands EM-kamp i Praha, grunnet leddbåndskaden i høyrekneet. Taper Steve Stauntons mannskap denne kampen, vil de trolig måtte vinke farvel til sluttspillet i Østerrike og Sveits.

I gruppe F er det to interessante kamper sett med røde øyne. Daniel Agger og Danmark bør klarte brasene hjemme mot vesle Liechtenstein, mens Fernando Torres og Spania er ventet å beseire Latvia hjemme. Xabi Alonso er som kjent suspendert og ikke aktuell til sistnevnte kamp, mens Jose Reina trolig starter på benken. Sverige og Nord-Irland leder gruppen, så både Danmark og Spania trenger poengene.

I gruppe G bør Nederland ta full poengpott i Albania. Både Ryan Babel og Dirk Kuyt er aktuelle i startoppstillingen til denne kampen. Tre poeng til hollenderne vil bety at de har stø kurs mot EM-sluttspillet.

Vår TV-oversikt viser at det er mulig å følge en rekke av disse kampene via TV-skjermen.