Dårlig generalprøve for Barcelona

Ronaldinho var svak til tross for scoring, Messi rusten og Deco ble utvist da et blekt Barcelona tapte 1-2 mot Valencia i frustrerende toppoppgjør for katalanerne mot Valencia.

To mål tidlig i 2.omgang av Angulo og Silva sørget for at lederlaget Barcelona tapte på Mestalla, for et Valencia som før kampstart lå på 4.plass i La Liga.  Et frispark fra Ronaldinho på overtid pyntet litt på resultatet.

David Villa hadde den største sjansen for Valencia i en søvndyssende 1.omgang, men det meste skjedde de første tjue minuttene etter pause.  De to raske scoringene skulle ha blitt tre at Morientes brente en kjempesjanse alene med Valdez etter 59 minutter.  Like etter ble Deco og Albelda sent i dusjen etter hvert som kortene begynte å florere.  Den offensive midtbanespilleren Deco fikk greit rødt for en tofotstakling.

Barcelona startet med dette laget:  Valdez; Oleguer, Puyol, Edmilson, Zambrotta; Marquez, Xavi; Iniesta, Deco, Ronaldinho; Gudjohnsen.

Oleguer var kommet inn på høyrebacken for den hurtigere Belletti, noe den mer stødige spanjolen av og til gjør på bortebane.  Belletti vil trolig være med fra start på onsdag.  I midtforsvaret var Edmilson trukket ned, mens Marquez denne gangen var midtbaneanker.  Edmilson slet veldig med den bevegelige David Villa og ble etter hvert byttet ut og Marquez dannet mot slutten stopperparet med kapteinen Puyol.  Vi blir overrasket om dette ikke også er de to som spiller i den sentrale forsvaret mot Liverpool.

Ronaldinho hadde en utrolig svak dag på venstrekanten, og sendte til og med et frispark rett i muren fra ypperlig posisjon like utenfor straffefeltet.  På overtid viste han imidlertid litt klasse da han klinte et nytt frispark igjennom muren og inn i ved den høyre stolperota.  Lionel Messi kom inn for Gudjohnsen, men den lille argentineren virket fortsatt rusten i sin vei tilbake etter skade.  Han begynte på topp, men trakk lenger tilbake da begge lagene ble reduserte til ti mann og byttet også en del med Ronaldinho ute på kanten.  Iniesta gikk ned sentralt på midten da man byttet stoppere og Ludovic Guily kom inn på høyrekanten.

Blant ubenyttede spillerne på benken var van Bronckhorst, Motta og Saviola.  Samuel Eto’o var altså ikke i troppen da han ”lader opp” til onsdagens store møte på Nou Camp.

Best hos Barcelona synes vi var Valdez, Zambrotta og Iniesta.  Framme på banen manglet det mye på det de regjerende mesterne i Champions League kan på sitt beste.  Laget synes ikke å være i form, men dessverre har vi heller ingen tro på at man kan spille så svakt i to kamper på rad.


I en annen kamp vant Recreativo 1-0 mot Real Sociedad, noe som førte hjemmelaget opp på 7.plass i La Liga.  Florent Sinama-Pongolle spilte hele kampen for Recreativo.