Du viktige jul

Jamie Carragher forteller om fotballspillernes juleevangelium, de viktige trepoengerne. Juleprogram for de fem første. Derby har mange skader. Sir Alex sier flere enn to kan vinne tittelen.

Det skjedde på de baner

Det skjedde i de dager, er innledningen på juleevangeliet. Fritt oversatt blir det "Det skjedde på de baner" for engelske fotballnisser på fotballøya i disse dager. Vi snakker om den viktige jula. Kampen om poengene er om mulig enda viktigere og hardere enn ellers i sesongen.

Jamie Carragher er den siste Liverpool-spilleren som maner til ekstra innsats i julehøytiden. Med så mange kamper over så kort tid, så er det spesielt viktig å vinne julekampene. Med kalkun, Derby, Manchester City og Wigan på menyen, så er Carra fullstendig klar over hvor viktig det er at Liverpool vinner sine julekamper.

- Vinner vi ikke de tre kampene, så kan vi miste kontakten med trioen foran, sier Carra. Jamie har måttet klare seg uten sin faste midtstoppermakker, Daniel Agger, det meste av sesongen så langt. Men både Sami Hyypiä og Jack Hobbs, som har vikariert for dansken, har imponert. Nå skal det ikke være lenge igjen til Daniel skal være tilbake.

Carragher vet utmerket godt at de ikke har råd til noen "slip-ups" mot Derby på Pride Park om et knapt døgn. Det virker som det er bedring i sikte i Derby etter 2-2 borte mot Newcastle. Liverpools 4-1 over Portsmouth brakte ikke laget noe nærmere verken Arsenal, Manchester United eller Chelsea og er ennå bak Manchester City som de møter borte på søndag. Men med spekulasjoner omkring eierskapet, problemer med ny bane, usikkerhet rundt nye spillere i januar og uro rundt Rafael Benitez sin stilling, så tror mange at Liverpool kan stå overfor et urolig nyttår. Ihvertfall utenfor banen.

Jamie Carragher holder fokus på det som skjer på banen.

- Det spiller ikke noen rolle hvem som leder ligaen, bare vi har dem i sikte. I øyeblikket er det Arsenal som befinner seg på toppen. Vi trenger bare at vi opprettholder kontakten med dem. Jeg er sikker på at også de møter problemer denne sesongen, spesielt med alle de unge spillerne laget har. De har et kjempebra lag, men jeg er sikker på at problemene kan komme. Samtidig er jeg sikker på at Arsenal, Manchester United og Chelsea vil fortsette å vinne, så det er opp til oss å vise at vi kan holde følge, sier Jamie som har som mål å gjøre det til et race mellom fire klubber med ti kamper igjen.

Med Derby, Manchester City og Wigan på juleprogrammet, står det klart for Liverpool-spillerne at dette er lag de bør vinne sine kamper mot.

- Jula er utrolig viktig. Vanligvis hadde vi kanskje vært fornøyde med sju poeng. Men denne gang er vi nærmest avhengig av full pott. Ni ville vært utmerket. Forhåpentligvis er vi nærmere Arsenal etter disse tre kampene. Vi er ti poeng bak med en kamp mindre spilt (hjemme mot West Ham). Forhåpentligvis kan Arsenal gå på noen smeller de også, sier Carra og maner alle røde til innsats både på og utenfor banen.

Det viktige juleprogrammet
Juleprogrammet for de fire lagene som ligger foran Liverpool: Arsenal har Portsmouth (borte i morgen), Everton (borte lørdag) og West Ham (hjemme tirsdag) på sitt juleprogram. Manchester United møter Sunderland (borte i morgen), West Ham (borte lørdag) og Birmingham (hjemme tirsdag). Chelsea har Aston Villa (hjemme i morgen), Newcastle (hjemme lørdag) og Fulham (borte tirsdag). Manchester City møter Blackburn (hjemme torsdag), Liverpool (hjemme søndag) og Newcaste (borte onsdag). Mens Liverpool altså har Derby borte i morgen, Manchester City borte søndag og Wigan hjemme neste onsdag.

Skader i Derby
Det er et skadeforfulgt Derby County Liverpool møter onsdag klokken 16.  Claude Davis, Andy Griffin, Andy Todd og David Jones er helt sikkert ute med forskjellige skader. I tillegg har kaptein Matt Oakley problemer med lysken. Den holdt ham utenfor siste kamp mot Newcastle (uavgjort 2-2). Keeper Stephen Bywater har slitt med skulderen etter møtet med Newcastle og forsvarer Darren Moore sliter med ryggen. Alle tre er tvilsomme til kampen i morgen ettermiddag.

Mens Rafael Benitez har gått hardt ut og sagt at kampen mot Derby bør og må vinnes, er kollegaen i Derby litt mer realistisk før kampen.

- Jeg vet vi må overgå oss selv for å vinne denne kampen. Alt jeg kan spørre spillerne mine om er at de skal gå på banen og gi det de har, sier Jewell. Etter en mildt sagt vanskelig start på sesongen. Hvis Liverpool spiller bra, vil de slå oss. Spiller de dårlig, har vi en sjanse. Jeg er realistisk og ser at ingen av våre spillere hadde greid å spille seg inn på deres lag. Men selvfølgelig vil vi ikke ligge bakpå. Vi går på banen for å vinne, sier den nye manageren at laget blir bedre og bedre for hver dag.

Derby-manageren jakter fortsatt sin første seier som Derby-manager og det mot sin hjemby Liverpool. Etter seks tap på rad greide laget endelig ett poeng i siste kamp på St. James`Park.

I Liverpools 600. Premier League-kamp jager de røde en seier som kan bringe dem til topp fire igjen.

Liverpool har både tabellsituasjonen og historien på sin side. "The Rams" har gjennom historien bare vunnet en Premier League-kamp på Boxing Day, 1-0 hjemme over Newcastle i 1997. Liverpool har på sin side bare tapt to av tretten kamper spilt på 26. desember. Siste år var 1-0 over Blackburn Rovers. Liverpool er ubeseirede på sju Premier League-oppgjør mot Derby og har 9-0 på de tre siste kampene mot geitebukkene fra Pride Park.

Derby har så langt bare vunnet en kamp (1-0 hjemme mot Newcastle) på 18 forsøk i årets sesong, har tapt tretten kamper og 47 poeng, så langt. De har en negative målscore på 33, noe som er dårligst i alle divisjoner i både England og Skottland. Derby har scoret færre mål enn noen annen Premier League-klubb, nemlig åtte. Det er ett mål hvert 203. minutt (tre timer og 23 minutter) det. De har sluppet inn 41, ett hvert 40.minutt. Så langt. Laget jager sin første seier på tretten forsøk. Sju vunnede poeng er ni færre enn på samme tidspunkt sist de rykket ned fra Premier League i 2001-02. De hvitkledte har ikke scoret på hjemmebane på fire ligakamper eller 431 minutter (sju timer og elleve minutter), siden Kenny Miller scoret et tidlig mål i 1-1-kampen mot Bolton 29. september.

Liverpool på sin side har vunnet tre av de siste fem forsøkene, scoret totalt elleve mål på disse tre seirene. LFC har scoret ett mål hvert 49. minutt Premier League-fotball denne sesongen. Bare Arsenal har bedre statistikk så langt (45). De Røde har ligget under i mål tre ganger denne sesongen. Bare Manchester United har færre. LFC-spillerne er vist 21 gule kort denne sesongen. Liverpool er ligaens tredje sterkeste bortelag og har så langt vunnet 17 av 24 poeng. LFC har sluppet inn elleve mål. Bare United (ni) og Chelsea (ti) har færre. På de siste åtte bortekampene har laget sluppet inn fem mål. Ingen andre har sluppet inn så få.

Kenny Miller er Derbys toppscorer med tre mål. Stephen Bywater er den eneste Derby-spilleren som har vært på banen i hvert eneste minutt laget har spilt så langt. Matt Oakley vil - dersom han spiller - være delaktig i sin 250. Premier League-kamp. Craig Fagan vil gjøre sin 150. ligakamp.

Fernando Torres er Liverpools toppscorer i Premier League, med åtte mål. Også i Liverpool er keeperen (Jose Reina bildet) den eneste som har vært på banen hele sesongen så langt. Peter Crouch er den eneste spilleren på de to lag som er suspendert.

13. mars 1999 er siste gang Derby slo Liverpool (3-2). Også det var på Prime Park. Derby har gjennom historien vunnet 32 kamper, Liverpool 65 og 28 har endt uavgjort.- I Premier League har Derby tre seire, Liverpool ni og en kamp har endt uavgjort. På hjemmebane har Derby 26 seire, Liverpool 23 og tretten har endt uavgjort. I Premier League har Derby vunnet to, Liverpool fire og ingen uavgjorte.

Ikke bare to lag, sier Sir Alex
Manchester United-manager Sir Alex Ferguson snakker heller ikke bare om sitt eget lag før juleprogrammet starter. Han nekter for at det er noe "two horse race" mellom Arsenal og Manchester United i Premier League nå.

- Det er alt for tidlig. Både Chelsea og Liverpool har gode muligheter til å få kontakt med tetduoen, sier Ferguson til BBC.