Dudek tar farvel med Anfield

På søndag vil Jerzy Dudek ta sitt endelige farvel med Liverpools supportere. Han bekrefter at han forlater klubben og engelsk fotball. Nå håper han å få spille mot Charlton.

Jerzy Dudek vil ta et endelig farvel med The Kop i helgen, om han får spille mot Charlton eller ei. LFC Magazine bekrefter at polakken vil forlate Liverpool etter denne sesongen, og nå akter 34-åringen å benytte den siste hjemmekampen til å ta et skikkelig farvel med supporterne han setter slik pris på. Istanbul-helten blir garantert belønnet med stående applaus fra tribunene når han går av Anfields grønne gress for aller siste gang.

Dudek vil utvilsomt forlate klubben med tungt hjerte. Det innrømmer han da også selv.

- Jeg må si takk for meg til 40 000 mennesker, så det vil ta litt tid før jeg er i garderoben. Det vil være fint om jeg får spille den siste kampen mot Charlton, sier 34-åringen, og avslører dermed at han tror han blir spilleklar av skaden som har plaget ham i etterkant av kampen mot Portsmouth.

- Jeg vil uansett gå rundt banen og takke alle. Jeg vil høre fansen synge mitt navn for siste gang. Jeg vet ikke om jeg får spille. Det er opp til manageren, som tar ut laget, legger han til.

- Jeg ønsker bare å ta et skikkelig farvel med supporterne. Får jeg ikke det gjennom å spille, vil jeg uansett være den siste som forlater gressmatta etter Charlton-kampen.

Dudek sier at han ikke bærer nag til noen i klubben når han nå forlater Liverpool FC. Keeperen insisterer ellers på at han hadde kommet til å bli værende i klubben ut karrieren dersom han hadde fått spilt for Polen i VM i Tyskland.

- Jeg fikk sjokk da jeg fikk vite at jeg var utelatt fra VM-troppen. Først trodde jeg at det ikke var sant, men da jeg så at et par andre seniorspillere også var utelatt skjønte jeg at det ikke var en spøk. Den skuffelsen forandret meg som person. Fra å være lykkelig som reservekeeper i Liverpool, gikk jeg over til å tenke at jeg måtte finne meg en klubb hvor jeg kunne spille fast hver uke.

Dudek utsatte imidlertid avskjeden med Liverpool i ett år etter ønske fra Rafael Benitez.

- Klubbens behov var viktige for meg. Scott Carson var på vei til Charlton og manageren kunne ikke finne noen ny reservekeeper, så jeg ble i klubben. Jeg drar imidlertid nå i sommer. Kontrakten min går ut, og jeg trenger spilletid. Jeg er fortsatt en sulten spiller, og nå ønsker jeg å legge VM-skuffelsen bak meg.

- Jeg vet at jeg ikke kan finne en flottere klubb enn Liverpool. Jeg elsker byen og jeg elsker denne kubben. Dersom jeg hadde fått en plass i VM-troppen hadde jeg nok blitt her karrieren ut. Det har jeg fortalt Rafa også. Da ville jeg ha oppnådd alt jeg ønsket å oppnå i min karriere.

- Jeg kommer ikke til å spille sammen med bedre spillere og bedre venner enn jeg har gjort her. Uansett hvor jeg går blir det et steg ned på karrierestigen.

Dudek sier også at det er helt uaktuelt å komme tilbake til Anfield som motstanderlagets keeper.

- Jeg kan ikke tenkte meg å komme til Anfield som spiller og ønske at Liverpool skal tape. Denne klubben har vært mitt liv i fem år, og jeg har på den tiden blitt en supporter, ikke bare en ansatt. Jeg aner ikke hvordan det vil føles å forlate Anfield for siste gang, men trolig blir det veldig, veldig følelsesladet. Jeg vil nok ta til tårene. Jeg gruer meg egentlig til det, avslutter Dudek.