En spesiell søndag

Legender vil ta farvel når siste hjemmekamp i 2006/07 spilles mot Charlton. En avslutning også for David Moores. Rasende supportere vurderer protest mot tildeling av finalebilletter.

Ligasesongen 2006/07 avsluttes med kampen mot Charlton på søndag ettermiddag.  Som seg hør og bør vil også spillerne og manager ta en æresrunde etter kampslutt for å takke fansen for innsatsen, og også motta hyllest for en sesong som har en ny finaleplass i Champions League og en 3. eller 4.plass i Premier League.

Denne avslutningen kan imidlertid bli mer spesiell enn de fleste.  Avisene i England siterer i dag en nær venn av Robbie Fowler om at spilleren er blitt fortalt at han ikke får en ny kontrakt med klubben han har scoret 183 mål for.  Det er også vært klart en stund at Jerzy Dudek, helten fra Istanbul, er på Anfield for siste gang som spiller i Liverpool.

Det har vært snakk om en organisert hyllest til Robbie Fowler i forbindelse med hans siste kamp på hjemlig grunn.  I bakkant av dette har det også vært snakk om at Liverpool FC har organisert en mosaikk for å takke David Moores for innsatsen.  Liverpools formann og eier siden 1992 har i år overlatt tømmene til amerikanerne Gillett og Hicks.

Hva som faktisk vil skje synes noe uvisst.  I løpet av de siste par dagene har det også bygget seg opp et raseri mot klubben fra frustrerte supportere som ikke har fått billetter til Aten.

Tildelingen til finalen i Champions League har blitt prioritert til de som har kunnet dokumentere å ha vært på tidligere kamper i denne sesongens turnering.  Alle de som har registrert syv eller flere kamper fra gruppespillet begynte, vil få det verdifulle adgangstegnet til Olympiastadion. 

Ved begynnelsen av sesongen kunne de med sesongbillett abonnere på alle cupkampene som ble spilt på Anfield, og man har altså spilt seks kamper foran eget publikum i gruppespill og cupkamper.  Dette er derfor en stor gruppe, og de gjenstående billettene av de nesten 17.000 Liverpool FC ble tildelt fra UEFA ble igjen fordelt etter en loddtrekning blant de med seks kamper registrert på sitt sesongkort eller fan card.

Diverse regnestykker gjorde at man forventet at om lag en tredjedel av de med seks kamper ville få tildelt billett, men opptellinger på røde forum på internett viser at prosentandelen er langt mindre.  Fortvilte fans spør seg nå hvem som har fått de billettene som aldri ble lagt ut til loddtrekning og er ikke fornøyd med de beklagelser som daglig leder Rick Parry kommer med i spørsmålet om manglende billetter.  Liverpools sjef skyver ansvaret over på en for liten kvote fra UEFA, men de på The Kop mener de har grunn til å tro at fordelingen innad i klubben heller ikke har vært tilfredsstillende.

- Jeg kan bare unnskylde at vi ikke er i stand til å gi fans flere billetter, sier Parry.  – UEFA må i fremtiden se på måten de fordeler billetter til finaler, fordi det nåværende opplegget betyr at tusenvis av genuine supportere ikke får muligheten til å komme inn på det som er den største kampen innen klubbfotballen.

Røde supportere er imidlertid ikke fornøyd med denne forklaringen til Parry, og det vurderes nå forskjellige former for protester i forbindelse med søndagens kamp.