Gode kort i Mascherano-saken

Både Jeremie Aliadiere og Jonathan Stead har spilt for tre klubber i løpet av en og samme sesong. Det akter Liverpool å bruke mot FIFA.

Liverpool Echo letter i dag litt på sløret angående hvordan Liverpool FC går frem i sitt forsøk på å få lov til å låne og benytte Javier Mascherano denne sesongen. De røde skal ha sendt inn en liste med lignende saker, der spillere har spilt for tre klubber i en og samme sesong.

Echo hevder at Arsenals Jeremie Aliadiere spilte for tre klubber på utlån i fjor. Lokalavisen hevder at franskmannen fikk registrert kamper både for Celtic, West Ham og Wolves i løpet av 2005/06-sesongen. En annen spiller det vises til er Jonathan Stead. Han begynte inneværende sesong hos Sunderland, flyttet til Derby på lån, og debuterte for Sheffield United sist helg.

Liverpool.no har sjekket opp disse opplysningene, og vi kan bekrefte at Stead står bokført med 6 offisielle kamper for Sunderland, 17 offisielle kamper for Derby på lån og 1 kamp for Sheffield United så langt denne sesongen. Likeså har vi funnet ut at Aliadiere hadde to innhopp for Celtic i Champions League i fjor, samt at han spilte 8 offisielle kamper for West Ham og 14 for Wolverhampton.

Ifølge Echo mener Benitez at det er enda flere eksempler på at det har vært gjort unntak fra FIFAs reglement når alle parter åpenbart har dratt nytte av det. Regelen er til for å beskytte klubber fra å miste spillere de akkurat har kjøpt, men i Liverpool-leiren mener man altså at det hersker enighet i fotballkretser om at reglementet er ulogisk i en situasjon som Mascheranos.

Liverpool skal også argumentere med at det kun er snakk om et lån, og at argentineren dermed teknisk sett fortsatt vil tilhøre West Ham frem til sesongslutt.

- Vi prøver å finne en løsning med FIFA, og vi mener vi har en god sak for å få igjennom denne transferen, kommenterer Benitez til Echo.

- Folk sier at vi ikke kan gjøre denne avtalen, men hvorfor kan vi ikke gjøre det når det finnes så mange eksempler på at andre har omgått lovverket? Jeg vet om en spiller som spilte for fire klubber i løpet av ett år. Det må finnes en løsning på dette, og jeg har fortsatt tro på at Mascherano vil komme til oss. Fotballen har sitt regelverk, men det betyr ikke at dette regelverket kan utfordres. Det beviser Bosman-dommen, legger Liverpool-manageren til.