Hockey-sjef med klokkertro på Hicks

President i NHL-klubben Dallas Stars, Jim Lites, tror Tom Hicks og George Gillett kan bli Liverpools frelsere. Han gir Hicks mye av æren for den sportslige suksessen til sin egen klubb.

Skal man tro mannen som leder NHL-klubben Dallas Stars, Jim Lites, er Liverpools fremtid i trygge hender. Lites tror nemlig at Tom Hicks og George Gillett er en garanti for fremtidig suksess på Anfield.

Dallas Stars var den første store sportsklubben som Hicks kjøpte seg inn i for drøye 11 år siden. Etter den tid har ishockey-klubben hatt stor sportslig suksess.

- Tom Hicks er et konkurransemenneske. Han kjøpe en klubb med ganske gode spillere og rutinerte ledere, akkurat som han nå gjør med Liverpool. Han innrømte den gangen at han ikke visste mye om ishockey, og sa at han ville konsentrere seg om forretningsdriften og la folkene som har greie på det ta seg av det sportslige. Det eneste han ønsket å vite var hvilke ressurser den sportslige ledelsen trengte for å skape et mesterlag, forteller Lites til Press Association.

Lites mener at Gillett og Hicks’ manglende kunnskaper om fotballspillet kan være en fordel for Liverpool, ettersom daglig leder Rick Parry og manager Rafael Benitez dermed vil få frie tøyler til å ta seg av den sportslige biten.

- Gillett og Hicks vil respektere arven og tradisjonene i Liverpool. De kommer ikke til å ødelegge sjela i klubben. Tom er vant til å ha forretningspartnere, så det at han har kjøpt denne klubben sammen med George Gillett vil ikke innebære noe nytt for han. De to har andre forretninger sammen også.

Lites forteller at han møter Hicks fire ganger i året for å diskutere forsterkninger av laget. Han sier at Liverpools sportslige ledelse må rettferdiggjøre de pengene som de krever til spillerkjøp.

- Tom utfordrer deg. Jeg tror Liverpool-ledelsen vil se på han som et friskt pust.

Presidenten i Dallas Stars skryter også uhemmet av den nye arenaen som Tom Hicks fikk bygd, American Airlines Center.

- Det er et spektakulært byggverk. Det finnes ikke maken. Tom fulgte hele tiden opp byggingen, og han har fortsatt å oppgradere stadion. Han er veldig interessert i hvordan det fungerer. Han er ekstremt opptatt av at supporterne skal få maksimalt utbytte av det som skjer, og benytter seg hele tiden av teknologiske nyvinninger.