Hughes kollapset under julebord

Det var tilløp til dramatikk da ”Former Liverpool Players” hadde julebord i kveld. Den eldste spilleren som var tilstede, 83 år gamle Laurie Hughes, kollapset og ble kjørt til sykehus.

Den eldste Liverpool-spilleren i salen, tidligere midtstopper Laurie Hughes, kollapset under det tradisjonelle julebordet til "Former Liverpool Players" i kveld. Det var under selve middagen at 83 år gamle Hughes fikk et illebefinnende. Han ble i hui og hast kjørt til sykehus i ambulanse. Tidligere Liverpool-spiss David Johnsen opplyser til liverpool.no at Hughes var ved bevissthet ved ankomst sykehuset.

Lawrence (Laurie) Hughes ble født i Waterloo, Liverpool den 2.mars 1924. Han var en sterk og kompromissløs midtstopper, som var meget god til å lese spillet. Han skrev under for Liverpool under 2.verdenskrig, nærmere bestemt i 1943. Han kom da fra naboen Tranmere. Han debuterte imidlertid for Anfield-klubben først den 5.januar 1946, i en 2-0 seier borte mot Chester i FA-cupens 3.runde. Han gjorde sitt eneste mål for Liverpool i en kamp mot Preston på Anfield den 8.desember 1951. Den kampen endte 2-2.

I den første sesongen etter krigen, 1946/47 spilte Hughes 30 av 42 ligakamper da Liverpool vant ligaen for første gang på 24 år. I 1950 var han med på å tape FA-cupfinalen mot Arsenal på Wembley, samtidig som han ble tatt ut til å representere England under VM i Brasil. Han fikk 3 kamper i VM-turneringen, og ble dermed den første fra Liverpool til å spille i en VM-turnering. Dette ble for øvrig hans tre eneste landskamper.

Hughes spilte sin siste kamp for Liverpool mot Charlton den 29.september 1957, i en alder av 33 år. Han ble værende i klubben i tre år til uten å få spille flere kamper, og la skoene på hylla i mai 1960.

Liverpool-karrieren strakk seg altså over 17 år, fra 1943 - 1960. I løpet av disse årene spilte Hughes 326 kamper for klubben, og gjorde altså ett mål. Hans eneste vinnermedalje ble ligatitelen i 1947.