Ikke bekymret over uavgjorte kamper

Rafael Benitez er ikke bekymret selv etter flere uavgjorte kamper i det siste. Sami Hyypiä kan bli i Liverpool.

Rafa ikke bekymret over uavgjorte kamper

Liverpool-manager Rafael Benitez er ikke bekymret etter de uavgjorte kampene mot Portsmouth og Porto. Til liverpoolfc.tv sier Rafa at dette er to vanskelige bortekamper.

- Før det scoret vi ti mål på to kamper. Vi må analysere situasjonen. Å spille borte etter en landslagspause er alltid vanskelig. Vi hadde noen gode sjanser mot Portsmouth og vi kunne vunnet den kampen. Jeg vet det kunne vært atskillig verre. Vi kunne tapt kampen. Mot Porto så var ikke resultatet så overraskende. Det overraskende var vår dårlige start. Vi utliknet og med ti spillere i andre omgang, var det lettere å forsvare seg fordi vi var mer fokuserte. Nå er spillerne klare. De har trent godt og vil komme tilbake på vinnersporet.

Benitez mener dagens motstander er et tøft lag å møte. De har erfaring i Premier League og en meget god manager i Steve Bruce.

- Han vet at laget hans må være forsiktige etter at vi har scoret seks mål i vår siste kamp på Anfield. De vil komme hit for å forsvare seg og få spillerne bak ballen. De vil være farlige og de har noen gode resultater mot oss i ligaen de siste sesongene.

Rafa har en større utfordring med laguttaket denne gang, på grunn av skader på viktige spillere. Alonso og Agger er begge ute for fire til seks uker.

- Men vi har et godt medisinsk team så det kan bli tidliere. Det er for tidlig å si på nåværende tidspunkt. Vi får vente og se, sier Benitez som vil spille med Sami Hyypiä sammen med Carra og Jack hobbs som cover. Han vurderer også Riise og Arbeloa som alternativer.

Manageren er ikke bekymret for Sami Hyypiäs mangel på fart, noe som ble avslørt mot Porto.

- Da jeg kom til klubben var ikke Sami blant de raskeste. Han har imidlertid svært mye rutine og leser spillet bra. Det er mange spillere i England som ikke er så raske som Hyypiä også.

Benitez tror på en jevn sesong og er ikke overrasket over at det ikke er lag som allerede har stukket fra.

- Kanskje etter to-tre måneder vil det bli annerledes.

På spørsmål om Jermaine Pennants utvisning er et utslag av at den tidligere Birmingham-spilleren prøver for hardt å imponere Rafa, svarer han;

- Han jobbet hardt for laget før han ble utvist. Jeg tror han kan lære av utvisningen. Jeg har snakket med ham og det og med resten av laget. Det er en erfaring som vi må lære av som et lag. Du må lære av feilene du gjør, sier Benitez som sier han har stor tro på Jermaine. 

Rafa sier også at han har stor tro på sin kollega Steve Bruce som han møter på Anfield i ettermiddag.

- Han har gjort en god jobb for å få Birmingham tilbake til Premier League. Jeg vet hvor vanskelig det er å få et lag tilbake til toppdivisjonen året etter nedrykk. Før vi slo dem 7-0 hadde vi alltid hatt problemer med Birmingham. Forhåpentligvis blir det lettere denne gang.

Beholder Rafa Sami?
33-årige Sami Hyypiä kan ha en framtid på Anfield utover det ene året han har kontrakt for.

- Dette er Sami sitt siste kontraktsår, men jeg tror ikke det er hans siste sesong som spiller. Han kan spille videre. Han er en fantastisk spiller, en svært profesjonell spiller og en flink og hyggelig person, sier Rafael Benitez.

Spanjolen sier at det er viktig for finnen å spille kamper, for da å fortsette ennå noen år.

- Fysisk er han blant de beste spillerne i troppen. Jeg snakker ikke om fart, men den fysiske kondisjonen er svært bra. Sami vet at han kan ha en framtid etter denne sesongen. Det avhenger av ham, sier manager Rafael Benitez.