Ingen utendørs storskjerm i Liverpool

De lokale myndigheter mener det er for risikabelt å vise Champions League-finalen på utendørs storskjerm i Liverpool sentrum. Olympia i West Derby Rd er et alternativ.

Puber og barer i Liverpool er i ferd med å legge sine planer for den store finalen neste onsdag. Byen vil være full av scousere og tilreisende som ønsker å se finalen på storskjerm, og Liverpool Echo skriver at tusenvis av fotballsupportere vil befinne seg i sentrum av byen og skape en fantastisk stemning den 23.mai.

Det er imidlertid klart at kampen kun blir vist innendørs. De lokale myndigheter har lagt ned forbud mot storskjermer ute i friluft. Grunnen til dette er at det oppstold voldsepisoder i Clayton Square da en av VM-kampene i sommer ble vist på utendørs storskjerm, og Echo rapporterer også om hærverk for £40 000 i Concert Square etter at Liverpool vant i Istanbul. Verken politiet eller myndighetene vil ha noen repetisjoner av dette.

Den store TV-skjermen som står midt i gata i Clayton Square vil således være avslått under finalen, og ingen andre storskjermer vil tillates utendørs. Samtidig vil alle stoler, bord og andre løse gjenstander bli fjernet fra Concert Square.

- Risikoen det innebærer å vise kampen på storskjerm utendørs er simpelthen for høy, sier Joe Curran i Liverpool Chamber of Commerce til Echo.

Olympia i West Derby Road kan dermed bli stedet hvor det blir best stemning under finalen. Stedet har plass til over 1000 mennesker, og der vil man prøve å gjenskape The Kop. Fans blir oppfordret til å ta med seg sine egne hjemmelagede bannere og møte opp der.