Jokeren Babel vil bidra mer

Ryan Babel har fungert best som superreserve etter at han kom til Anfield, og innrømmer at han er blant dem som nå må hjelpe matchvinnerne Torres og Gerrard mer ute på banen.

Rafael Benitez syntes å ha blinket ut en plass på venstrekanten for Ryan Babel da en solid sjekk sørget for at 21-åringen kom til den røde delen av Merseyside i sommer. Den unge spilleren med fart og kraft er imidlertid ingen ortodoks ving og har trives vel så bra når han har kunnet komme inn mer sentralt i banen. Resultatet er at Rafa ofte har benyttet nederlenderen som superreserve, enten sentralt eller mot slitne backer på et tidspunkt hvor kampene gjerne har begynt å åpne seg mer.

Mot Derby 2.juledag fikk Babel sjansen i en kantrolle fra start, og selv om han tidlig virket å være en trussel med sin direkte stil ble det igjen lite med sluttprodukt. Han er nå en spiller som begynner å få et rykte om at han er mer effektiv som innbytter. Hovedpersonen selv gjør det imidlertid klart at han ønsker å være en av dem som kan avlaste Fernando Torres og Steven Gerrard som målscorere for de røde. Liverpools to største stjerner har stått for 16 av de 33 målene man har scoret i Premier League så langt i 2007/08.

- Du kan forvente slikt spill av Torres og Gerrard, men de må også få hjelp av oss, sier Babel etter at det var nettopp Fernando og Steven som sørget for 2-1 seier i Derby.

- Alle våre spillere må bidra slik at de kan være i stand til å yte noe ekstra. De er i stand til å produsere noe spesielt siden de allerede i flere år har spilt på toppnivå i Spania og i Premier League.

- Gerrard er i fantastisk form. Jeg visste fra før at han var fantastisk, men det er annerledes når du spiller sammen med ham og ser ham på trening i forhold til å kunne følge ham på fjernsyn. Han er fenomenal.

- Hvis vi ikke hadde vunnet mot Derby ville folk ha spurt seg om Liverpool er sterke nok til å være med å kjempe om tittelen, fortsetter Ryan.

- Vi gjorde det vanskelig for oss selv, da vi etter et tidlig mål ikke greide å drepe kampen. Men vi vant og ser nå fram mot neste kamp mot Manchester City.