Liverpool involverer PL i Heinze-saken

Liverpool FC skal ha skrevet til Premier League i håp om at ledelsen der vil ta parti med Gabriel Heinze i argentinerens forsøk på å bli solgt fra Manchester United til Liverpool.

Liverpool Echo skriver i dag at Liverpool FC nå venter på at Premier League skal involvere seg i de rødes kamp for å få kjøpt Gabriel Heinze fra Manchester United. Klubbledelsen på Anfield skal ha skrevet til Premier League-ledelsen og bedt dem løse disputten mellom Heinze og Old Trafford-klubben.

Selv om alt fokus i denne saken har vært på rivaliseringen mellom de to klubbene, så er dette egentlig en disputt mellom spilleren og hans klubb. Og i slike tilfeller kan Premier League-ledelsen involvere seg i saken.

Stridens kjerne knytter seg til brevet som Manchester United-direktør David Gill har skrevet under på, og som gjør det klart at Heinze kan finne seg en ny klubb for en bestemt sum. Det man strides om er om dette brevet er bindende eller ikke. Gill hevder at han muntlig fortalte argentineren at han ikke kunne slutte seg til noen av rivalene i Premier League, men dette ble aldri skrevet i noe dokument.

Gabriel Heinze er ventet tilbake på trening hos Manchester United på mandag. Innen den tid håper selvsagt spilleren at saken har tatt en vending i hans favør. I United-leiren skal man nå innse at venstrebacken ikke har noen fremtid hos dem.

På Anfield skal man være noe forundret over Old Trafford-klubbens steile holdning i saken, ettersom United vil få godt betalt for en spiller som de har slått fast at de ikke har bruk for selv. Det som Premier League nå må ta stilling til er om det er fair at en transfer blir blokkert på denne måten og en spillers karriere blir truet, fordi ledelsen i en klubb misliker en annen klubb.