Mer kritikk mot Benitez-forslag

Rafael Benitez har stukket hånden inn i et vepsebol med sitt forslag om at toppklubbenes reservelag bør få innpass i ligasystemet. Nå raser klubbledere fra nord til sør mot spanjolen.

Kritikken har vært massiv mot  Rafael Benitez etter at han i går tok til orde for at Premier League-klubbenes reservelag burde spille i The Football League. Sist ute med skarpe ord i så måte er Brighton-formann Dick Knight. Han betrakter Rafas forslag som en ren fornærmelse.

- Han fornærmer ligaens historie og status. Det er opp til Premier League-klubbene selv og akademisjefene å ordne en reserveliga som holder tilstrekkelig nivå. Akademisystemet rundt om er veldig tilfeldig, slår han fast til BBC Sport.

- Jeg er en stor beundrer av Rafa, men denne tanken viser bare den stadig økende avstanden mellom toppklubbene og lagene i lavere divisjoner. En klubb som min har eksistert i 106 år, og burde ikke bli fornærmet på denne måten.

- Det faktum at Rafa er frekk nok til å foreslå dette, er på linje med at klubber som hans får lov til å flytte til en ny stadion med plass til 65 000 mennesker uten noe om og men, mens en klubb som vår ikke har noe hjem, og har ventet i 11 år på å få lov til å bygge ny stadion.

- Dessuten har vi spilt på Anfield og slått Liverpools førstelag flere ganger de siste 20 årene, så hvorfor skal vi fornærmes ved å måtte spille mot deres reservelag?

Knight får støtte av Mansfield-manager Billy Dearden, som frykter at flere spillere vil miste jobben om Bentiez får gjennomslag for sitt forslag.

- Dette er en tåpelig idé. Vi opplever det som et slag i trynet fra folk som ikke tilhører vår fotballverden. Dette har aldri vært måten å gjøre det på i engelsk fotball, og det vil forandre fotballandskapet totalt.

- Ja, deres spillere vil få spille i en konkurransedyktig liga, men hva med resten av oss? Klubber vil bli tvunget ut av ligaen og flere spillere vil bli arbeidsløse. Dersom vi må spille utenfor ligasystemet, har vi ikke råd til de samme lønnsutgiftene. Det vil ikke fungere. Forslaget er totalt uakseptabelt, og jeg går ikke med på det, sier Dearden.

Peterborough-direktør Barry Fry har heller ikke mye til overs for forslaget til Rafa.

- Dette kommer ikke til å skje på en million år. The Football League vokser, og de 72 klubbene har stor støtte blant folk. 16 millioner mennesker går på kampene hver sesong. Ingen ønsker å se reservelag i ligaen, til og med om det var reservelagene til Real Madrid eller Juventus. Dersom Rafael Benitez ønsker at hans unge spillere skal få kamptrening på dette nivået er det bare å låne dem ut til klubber som vår.

Gillingham-formann Paul Scally mener også at det nåværende lånesystemet er mer enn bra nok til at unge spillere hos storklubbene får tilstrekkelig matching.

- Jeg skjønner hvorfor storklubbene låner ut spillere til klubber i The Football League, men jeg liker ikke tanken på farmerklubber i ligaen. Det er fornærmende å foreslå at en gjeng unggutter fra Liverpool skal kunne klare seg i The Football League. Denne ligaen har langt større kvaliteter enn som så. Vi har tatt mange spillere på lån fra Premier League-klubber opp gjennom årene, og mange av disse har ikke holdt bra nok standard fordi de ikke har gått gradene i en klubb som vår.

- Jeg skjønner at Premier League-klubbene ønsker at deres fremtidige stjerner skal tilegne seg rutine, men da bør de låne dem ut til de riktige klubbene.

Swindon-formann Willie Carson stemmer i:

- Hvorfor i all verden kommer denne mannen med dette forslaget? Systemet har fungert bra i årevis. Toppklubbene låner ut sine reserver for at de skal få erfaring, og vi tar imot dem med åpne armer, og de blir bedre og bedre. Vi får stadig tilbud om spillere på lån, og det hjelper fotballen. Rafael Benitez er egoistisk. Så enkelt er det. Han ønsker at hans spillere skal bli bedre, uten at andre klubber får dra nytte av det.

- Forslaget vil føre til at noen klubber blir skviset ut av ligaen for å gjøre plass til disse reservelagene. I stedet burde topplagene gi noe tilbake til fotballen. Hans klubb har mye penger. Disse pengene burde ha vært bedre fordelt. Men de store klubbene ønsker mer, og vi lider som en følge av det.