Neppe noe England-comeback for Carra

Carragher kommer neppe til å gjøre noe comeback for England under Capello. Ingen penger til spillerkjøp i januar? Krasse reaksjoner på nedgraderingen av stadionplanene.

Liverpool Daily Post skriver i dag at det er høyst usannsynlig at Jamie Carragher kommer til å gjøre comeback for det engelske landslaget, selv om den nye landslagssjefen, Fabio Capello, skulle be på sine knær om det. Morgenavisen i Liverpool tror at den eneste måten italieneren kan få Carra til å skifte mening, måtte være om han garanterer scouseren en startplass i midtforsvaret i sitt England, noe som virker høyst usannsynlig. Carragher ventes med andre ord å ikke gjøre noen helomvending når det gjelder sin avgjørelse om ikke å spille mer for England.

Ingen penger til spillerkjøp i januar?
Tabloidavisene The Independent og Daily Mail hevder i dag at Liverpools amerikanske eiere har gitt Rafael Benitez beskjed om at han ikke får ett eneste pund å handle spillere for under transfervinduet i januar.

Daily Mail hevder at Rafa har fått beskjed om at han må generere sine egne transfermidler gjennom spillersalg, dersom han ønsker å handle spillere i neste måned. Avisen påstår at AC Milans midtstopper Kahka Kaladze fortsatt er spanjolens hovedmål i januar, og at det kan være aktuelt å selge Momo Sissoko og/eller Peter Crouch for å generere de nødvendige midlene.

Daily Mail skriver også at manageren har blitt fortalt at de £17M som kreves for å gjøre Javier Mascherano til Liverpool-spiller på permanent basis ikke vil være tilgjengelige før til sommeren. Dermed er det en viss fare for at Mascherano kan forsvinne til en annen klubb.

The Independent skriver at Benitez sitt forhold til eierne vil bli satt på en ny prøve nå som eierne opptrer som gjerrigknarken Scrooge i disse juletider. I den avisen påstås det sågar at Gillett og Hicks nekter å godta spillere inn i januar selv om de skulle komme på fri overgang. Avisen rapporterer at amerikanerne har gitt Benitez beskjed om dette lenge før helgens møte, og hevder at spanjolen har fått melding om at han verken kan selge eller kjøpe under det kommende transfervinduet, og at to Bosman-spillere som spanjolen hadde håpet å sikre seg heller ikke vil bli vurdert av styret!

Så gjenstår det da å se hvilken av disse to versjonene som stemmer best med realitetene, om i det hele tatt noen av dem gjør det.

Krasse reaksjoner på nedgraderingen av stadionplanene
Reaksjonene på at Liverpool FC nå har gått bort fra sine storslagne og futuristiske stadionplaner i Stanley Park, til fordel for noe mindre grandiost, har ikke latt vente på seg. Denne helomvendingen fører nå til at klubben må søke om en tredje byggetillatelse for ny stadion, skriver Liverpool Daily Post.

Politikeren Peter Kilfoyle mener at Liverpools eiere ikke viser respekt for innbyggerne i Anfield, med sin vingling. Supporterklubbene sier at uansett hva planene ender med, så må klubben ha råd til dette uten at det går ut over spillerkjøp.

En talsmann for kommunen bekrefter at klubben nå må søke om byggetillatelse for et nytt design, og de må også legge ved en transportplan og en plan for hvordan miljøet blir påvirket av at klubben nå ønsker å utvide kapasiteten til over 60 000 fra dag en av.

- Jeg er veldig bekymret over dette. Det er mange mennesker i Liverpool som har satt sin lit til disse stadionplanene. Jeg er også bekymret for hvor oppriktige eierne er når det gjelder stadion. For dem virker dette å være forretninger, men det er mye mer enn forretninger for folk som bor i skyggen av Anfield. Jeg skulle ønske de originale planene hadde blitt noe av. Nå ser det bare ut som vi har gått i sirkel. Amerikanerne har skutt forventningene i været, og først nå ser de ut til å innse de økonomiske realitetene, uttaler Peter Kilfoyle.

- Vi må være sikre på at den stadionplanen de lander på er noe klubben har råd til, og at byggingen av stadion ikke påvirker oppbygningen av spillertroppen, uttaler Les Lawson, som er sekretær i Merseyside Branch av den offisielle supporterklubben.