Rafa i harnisk over Torres-behandling

Rafael Benítez frykter at hans nye spissjuvel kan bli skadet dersom ikke det slås hardere ned på røff fysisk behandling. Snakkesalig Parry mener Liverpool har den sterkeste troppen noensinne.

Rafael Benítez langer nå ut som Premier Leagues forsvarsspillere som etter hans mening spiller så røft at de kan risikere å skade hans nye stjernejuvel Fernando Torres.

Samme dag som Rick Parry yttrykker sin begeistring over den økonomiske støtten fra George Gillett og Tom Hicks og mener Liverpool har den beste sjansen til å gå til topps i ligasammenheng på ti år, frykter Rafael Benítez at rekordsigneringen Fernando Torres kan bli skadet.

Liverpool-manageren var i harnisk etter behandlingen El Niño fikk av Reading-spillerne tirsdag kveld og forlanger nå at fotballmyndighetene tar grep om de ikke vil miste ligaens mest attraktive spillere.

- Folk går og lurer på om hvorvidt Fernando Torres vil starte kampen mot Wigan eller ei, men de burde isteden spørre seg selv hvorfor han ikke blir mer beskyttet av dommerne. Det er et seriøst spørsmål som trenger å stilles. Hver gang Fernando går ut på banen får han røff fysisk behandling fra midtstopperne. Folk må bestemme seg om hvorvidt de ønsker en fotball som er verdt å se på eller ikke, beretter en tydelig irritert Benítez.

Fernando Torres scoret hat-trick mot Reading i midtuka, men var under røff behandling fra stopperkjemper som Michael Duberry og André Bikey gjennom hele kampen som endte 4-2. Benítez har ytret sitt ønske om at videobevis skal fremstilles for den rette instans, slik at man bør stanse og forebygge det som Rafa anser som for røft spill.

- Det er heldig at Fernando har vært ute en vinterdag før, og er en slik sterk kar som takler den utfordringen han møter, men det er alltid en sjanse for at han ved slikt spill kan bli utsatt for skader som holder han ute to-tre dager, eller i verste fall to-tre måneder, utbasunerer Rafa, før han fortsetter:

- Jeg prøvde å forklare hvordan jeg opplevde det at Fernando hele tiden ble sparket under kampen, men det trenger jeg ikke gjøre nå. Se kampen og gjør opp din egen mening. Alle burde gjøre dette og bestemme seg for om de ønsker en slik fotball som mot Reading eller en som holder bedre standard. Svaret er etter min mening helt klart - kvalitetsspillere bør få en bedre beskyttelse.

Rafael Benítez mener Torres er nøkkelen i hans jakt på Premier League-trofeet, noe daglig leder Rick Parry sier seg helt enig i. Den for tiden snakkesalige herren kommer med flere uttalelser i dag, og nå er det skryt av de nye eierne som virker å være på agendaen.

- Jeg føler at vi denne sesongen absolutt er bedre utstyrt til å gå hele veien enn hva vi tidligere har vært i min tid her i klubben. Dette er den sterkeste troppen jeg kan huske en manager har vært i besittelse av i Liverpool, og frem til nå så har det gått bra, forteller Parry.

Selv om han ikke akter å blande seg inn feidene som hersker i Chelsea, og diskusjonen om hvorvidt Chelsea-eier Roman Abromovitsjs sterke meninger kan ha vært en viktig årsak til at José Mourinho måtte forlate sin post i Chelsea, bekrefter imidlertid den daglige lederen at man i Liverpool ikke vil oppleve innblanding i det sportslige fra den amerikanske eierduoen Tom Hicks og George Gillett.

- Det er riktig å si at de ikke vil ha noen innblanding i det sportslige, ei heller prøve å velge det laget som skal spille. De er inneforstått med hvordan det hele fungerer, og opererer etter den modellen. Tom og George er også involvert i USA og ønsker kun det beste for laget. Enkelt og greit så har de vært der og støttet oss på best mulig måte, og det kan man også se utifra resultatene, fortsetter Parry.

- Støtten deres i sommer var fenomenal. Ingen kan sette spørsmålstegn vedrørende deres forpliktelse. Da vi bestemte oss for å gå for dem som våre nye eiere, var det deres hunger etter suksess som betydde noe. De var oppriktig opptatt av å se resultater på banen og har så definitivt åpnet lommeboka for at det kan finne sted.

- Jeg ønsker ikke å komme med noen uttalelser vedrørende andre klubber, for faktum er at når titlene deles ut i mai vil hvert lag se hvordan det har gått, og vi vil også se hvor store fremskritt vi har gjort. Det er ikke vår stil å komme med dumme profetier, men når man ser på den starten Arsenal har kommet med, Manchester Uniteds investeringer og Chelseas tropp, så tilsier det meste at dette kommer til å bli jevnt, avslutter Parry.

Rafael Benítez støtter Man Utd
Samtidig som Rick Parry ikke ønsker å komme med noen uttalelse omkring Chelseas nyansatte trener Avram Grants manglende profesjonelle lisens, støtter Rafael Benítez den innvendingen Manchester United har kommet med.

- Det er viktig at personer i en slik ledende posisjon har de riktige kvalifikasjonene. Man må se nøye på hver enkelt sak og vurdere hvor mye erfaring den aktuelle personen har. Når man forbereder laget for en kamp i Premier League er det til hjelp å ha disse kvalifikasjonene.

- Jeg husker det var noen problemer vedrørende dette i Spania for et par år år tilbake, og jeg har alltid følt at det er fordelaktig å ha de relevante kursene slik at man har de nødvendige kvalifikasjonene til å gjøre en god jobb, siteres Liverpool-manageren.