Rafa tror tetlagene er innen rekkevidde

Rafael Benitez har ikke gitt opp håpet om å ta igjen Manchester United og Chelsea. Men det betinger at den gode formen holdes vedlike.

Etter en god helg, der Liverpool beseiret Chelsea og Manchester United tapte mot Arsenal, tror Rafael Benitez at det er mulig for hans mannskap å kutte ytterligere ned på forspranget til de to tetlagene utover vinteren. De røde er som kjent fem poeng bak Chelsea og 11 bak Manchester United etter helgens kamper.

De røde har plukket 28 av de siste 33 mulige poengene, noe som får de fleste supportere til å rette blikket oppover på tabellen denne uken.

- Vi kan slå hvem det skal være. Vi har gjort det i cupene tidligere, og nå gjorde vi det i ligaen også. Lørdagens kamp viser at vi er et veldig bra lag. Vi har en bedre tropp enn tidligere, uttaler Benitez til Liverpool Daily Post i dag.

- Målsettingen min vil jeg ikke rope høyt om. Vi er fem poeng bak Chelsea, og det er mye igjen av sesongen. Vi vil forsøke å nærme oss. Men alt handler om å vinne neste kamp. Klarer vi å beholde den formen vi har nå vil vi nærme oss både Manchester United og Chelsea, men det irriterer meg fortsatt at vi tapte i Blackburn når vi hadde 16 forsøk på mål. Vi er inne i en veldig god periode, og vil prøve å fortsette slik, sier han.

Daily Post tillater seg å minne om at Valencia klarte å ta igjen Real Madrids store forsprang mens Benitez var sjef på Mestalla. Men denne parallellen vil ikke spanjolen kommentere.

- Alt jeg kan si er at vi har høy selvtillit for tiden. Det føler jeg også på treningene. På lørdag var laget svært fokusert. Vi angrep og forsvarte oss ypperlig, og vant andreballene. Selvtilliten her er like høy som den var i Valencia. Mine spillere trengte å vinne denne toppkampen for å bevise at det er mulig å slå de beste. Forskjellen på tidligere møter med Chelsea var at vi tok vare sjansene våre denne gangen.

Daily Post forteller ellers at Benitez først tok avgjørelsen om hvem han skulle benytte på topp mot Chelsea bare noen få timer før kampstart.

- Folk har snakket om svakhetene til Chelsea og hvilke spillere de benyttet etter kampen, men jeg konsentrerte meg bare om mitt eget lag, så videoer, og prøvde å finne ut hvem jeg skulle benytte på topp. Jeg tok avgjørelsen først om morgenen kampdagen. Jeg var på Melwood i halv ni-tiden og analyserte noen detaljer. Jeg visste jeg måtte benytte to spillere i angrepet. Svakhetene til Chelsea er åpenbare. De har problemer ute på sidene, men er sterke i midten. Vi måtte benytte oss av vinger som kunne skape trøbbel for dem, og ikke gi dem rom når vi forsvarte oss. Vi klarte det.

- Jeg ønsket å finne ut hvordan jeg kunne skape problemer for forsvaret deres. Craig Bellamys fart ville ha vært et alternativ, men jeg ønsket å angripe, ikke kontre. Vi ønsket å spille inne på deres banehalvdel, og Crouch og Kuyt kunne vinne i luften og også ta hånd om andreballene. Dermed kunne vi bruke våre kantspillere mot dem, og holde ballen høyt oppe på banen.

Ellers synes det som om feiden mellom Liverpool-manageren og kollega Jose Mourinho i Chelsea er over.

- Jeg ønsket Jose lykke til videre etter kampen. Vi respekterer hverandre, og jeg har ingen problemer med han. Jeg hadde kun fokus på mitt eget lag i forkant av kampen. Mourinho er en god manager, og har et bra lag. Vi har begge hver vår fantastiske jobb. Vi burde være glade for at vi har slike jobber, for vi elsker begge fotball, og andre folk har større problemer enn oss. Mourinho er en god manager med rutine og karakterstyrke. I en vanskelig situasjon må du være sterk og vise at du er en god manager. Det tror jeg han vil.