Rafa vil kjøpe stopper i januar

I et langt intervju med AS sier Rafael Benitez at han forventer et udramatisk møte med eierne, og at han akter å kjøpe en midtstopper i januar.

Den spanske sportsavisen AS har i etterkant av seieren i Marseille gjort et interessant intervju med Rafael Benitez. Vi gjengir her de mest interessante spørsmålene:

- Først av alt; gratulerer med seieren over Marseille.

- Det var en seier vi trengte, og vi er glade for utfallet av kampen. Det betyr at vi er videre i en turnering vi liker, og folk vil feire det behørig. Bare det vi opplevde på flyplassen etterpå gjorde at det var verdt den ekstra innsatsen.

- Hva skjedde der?

- Som vanlig hadde mange supportere tatt veien til Marseille for å støtte laget, og på vei tilbake støtte vi på dem på flyplassen. De begynte å synge og hoppe opp og ned. De ble ganske nærgående, og politiet så ikke ut til å skjønne hvordan de skulle håndtere situasjonen. De spurte meg hva de skulle gjøre. Jeg sa det var greit å la supporterne komme bort til meg, og de kom bort og begynte å synge at jeg måtte bli i klubben. De vanket en del klemmer.

- Føler du deg som folkets manager?

- Jeg føler meg som Liverpools manager, og det sier jeg med en god porsjon stolthet.

- I de siste ukene har supporterne gitt deg en fantastisk støtte og tatt deg i forsvar..

- Fremfor alt forstår og verdsetter Liverpools supportere den fremgangen som har blitt gjort i løpet av de tre siste årene. Jeg tror de er takknemlige for dette, og for hver dag som går føler jeg meg mer og mer knyttet til dem.

- Denne typen støtte til en manager er utenkelig i Spania?

- Ikke bare i Spania. Jeg tror ikke det ville ha skjedd i noen annen klubb i verden. Vi snakker om underskriftsaksjoner på internett, demonstrasjoner, tilrop og syning på tribunene og bannere inne på stadion. De er helt utrolige og vi har mye å takke dem for.

- Og denne støtten bremser presset fra eierne..

- Situasjonen er rolig. Vi fokuserer på hver kamp og laget har respondert veldig bra.

- Hvordan er ditt forhold til eierne?

- På det personlige plan har vi et godt forhold. Vi har hatt noen uenigheter på det profesjonelle plan, men nå som vi skal ha et møte og snakke sammen vil alt ordne seg. Det vil vise seg at dette ikke var noe annet enn en misforståelse.

- Er det et problem at eierne ikke bor i Liverpool?

- Avstanden gjør ting litt mer vanskelige. Det er grunnen til at jeg tror alt vil ordne seg så snart de kommer hit.

- Hva forventer du av dette møte med amerikanerne?

- Vi ønsker alle å gjøre hva som er best for Liverpool, så jeg er sikker på at vi vil forstå hverandre godt.

- Dersom du hadde visst at du hadde endt opp med denne situasjonen med eierne, ville du likevel ha kommet til Liverpool?

- Min leveregel er at min jobb ikke er basert på hypoteser. Jeg kan fortelle deg at jeg er veldig lykkelig i Liverpool, og ønsker å bli her i mange år.

- Men noe ser ut til å skje i England. Vi snakker om en filosofi som virker å være i ferd med å dø ut ettersom fem managere allerede har fått sparken denne sesongen.

- Kanskje har presset blitt sterkere, alle ønsker øyeblikkelige resultater. Dette forsterkes av at folk investerer mye penger i dette, noe som gjør eierne enda mer oppsatt på å oppnå øyeblikkelige resultater. Men jeg tror ting vil roe seg nå, det pleier å være slik i England, og at managere vil få mer tid til å gjennomføre sine planer igjen.

- Når vi først snakker om planer, er Liverpool favoritter til å vinne ligaen?

- Det virker som folk har misforstått litt når de prater om hvor store beløp Liverpool har brukt på spillere. Jeg snakker om forskjellen på hva vi har brukt og hva vi har fått inn igjen på spillertransaksjoner. Vi er i samme situasjon som en del lag nær toppen av tabellen, men ikke i nærheten av de største klubbene. Dersom man analyser det som har skjedd har United brukt 70 millioner pund, mens vi har kjøpt spillere for litt over 40 millioner og solgt spillere for 26 millioner. Mange mener at vi må vinne tittelen fordi vi har brukt så mye penger, men det er andre lag, som Chelsea, West Ham, Newcastle og Aston Villa som også har brukt mye penger, og ingen er garantert tittelen. Arsenal har brukt mye penger på unge spillere over mange år, og de begynner nå å høste fruktene av dette. Alle lagene i toppen bruker mye penger, men det garanterer ikke tittelen. Ligatittelen er noe som er vanskelig å oppnå, på grunn av klubber som Chelsea og United, som er veldig store og som har bygd opp sin stall over mange år.

- Det virker som om det er flere lag som kjemper om tittelen enn noen gang før?

- Ja, det er ikke bare de fire store. Alle kan slå alle på en god dag.

- Tilbake til Champions League. Dere vil møte en stor klubb. Hva foretrekker du; en italiensk eller spansk motstander. Kanskje Madrid eller Barca?

- Vi måtte kjempe hardt for å gå videre fra gruppespillet, og vi nyter øyeblikket. Vi har egentlig ikke tenkt så mye på hvem som vil passe oss best.

- Og på søndag venter Manchester United?

- Det er grunnen til at vi må overlate feiringen til andre. På flyet tilbake fra Marseille snakket jeg med noen av spillerne for å høre hva vi kunne bli bedre på. Ros bidrar ofte til å svekke deg. Du kan ikke slappe av om du har nådd ett mål, for gjør du det, vil du ikke nå andre mål.

- La oss snakke om Fernando Torres.

- Vi er godt fornøyd med ham. Han har en god holdning, og jeg tror han er veldig lykkelig i Liverpool. Han er glad for å være en del av dette laget, og supporterne er veldig godt fornøyd med ham.

- Hva har han forbedret siden han forlot Spania?

- Jeg tror han føler mindre press på seg, for i Atletico var han den eneste store spilleren, og måtte bære vekten av hele klubben på sine skuldre. Her fordeles presset på flere lagkamerater, som har mye erfaring, og det hjelper om ham og gir ham selvtillit. Han er roligere nå, og mer en lagspiller.

- En av disse spillerne er Steven Gerrard. Folk sier hele tiden at dere to ikke har noe godt forhold.

- Det er bare en myte som sirkulerer i pressekretser. Når en løgn blir repetert nok ganger vil folk begynne å tro på den. Det er synd slike ting foregår, spesielt når det ikke er sant. Steven er en fantastisk gutt og vi har et veldig godt forhold.

- Nå er det en spanjol til som har blitt manager i England.

- Juande er en god manager, og det er viktig å ha flere spanjoler som er managere utenfor Spania. Det er et kvalitetsstempel.

- Hva er det største problemet han står overfor nå?

- Språket er det første problemet man støter på, da du ikke kjenner nyansene i det. En ting er å være i stand til å snakke engelsk. Noe helt annet er å være i stand til å kommunisere effektivt. Det handler mye om når du må si hva, og hvordan du kan klare å bruke språket til å motivere gruppen. Det er ganske komplisert.

- Er dette det beste Liverpool-laget i din tid i klubben?

- Det er det. Laget har blitt mye bedre. Vi har flere alternativer i troppen, og flere unge kvalitetsspillere. Vi er fortsatt i en utviklingsfase, og derfor insisterer jeg på at vi fortsatt kan bli bedre. Men vi har spillere med kvaliteter og muligheter til å bli viktige spillere i Premier League på grunn av at de besitter et stort talent.

- Kommer du til å styrke laget i januar?

- Vi har et problem i midtforsvaret ettersom vi ikke fikk i stand en avtale med Heinze, samtidig som Agger har vært skadet. Vi har blitt tvunget til å bruke Hyypiä, som er 34 år gammel, og Carragher i hver kamp, ofte to ganger om uken, og det tærer på kreftene med den intensiteten som er i spillet her. Vi ønsker å kjøpe en midtstopper for å få bedre balanse i den posisjonen.

- Hvor langt kan Liverpool nå?

- Så langt som mulig. Vår profesjonalitet og supporterne krever det.